Forside Design Film og tv Foto Kunst Litteratur Lyd Oplev Rejser Scene
The Hobbit - An Unexpected Journey - Martin Freeman Going Outside

The Hobbit – en fryd for øjet


Har du ikke fået set filmatiseringen af J. R. R. Tolkiens “Hobbitten”, som det sidste i 2012, så er Peter Jacksons forsøg på at billedliggøre Hobbitten i dens første film ud af tre, “The Hobbit – An Unexpected Journey”, en oplevelse, der vil kærtegne dine filmoplevelser.

 

En omvendt fortryllelse

Hobbitten – en uventet rejse, som egentlig er forhistorien på det store kosmiske kaos, Ringenes Herre filmene og bøgerne, beskriver Hobitten Bilbo Baggins rejse sammen med de tretten fortvivlede og kampgejstlige dværge og Gandalf for at vinde deres rige tilbage. Denne omvendte fortryllelse af kronologiens oprindelse, gør ikke spor. Og især ikke med de oplagte fantasy-elementer og eventyrlige finesser, der former denne filmatisering af en ellers “ener” af en bog.

En ny Ringenes Herre? 

Da jeg gik ind i biografen med et lille utrygt forhold til Ringenes Herre og en forventning om, at det ville være den nye Ringenes Herre, blev jeg overrasket. Hobbitten – en uventet rejse, skiller sig meget ud fra de tre eventyrlige film med Frodo og hans kamp mod ringen. Hobbitten er på mange måder en endnu smukkere film, der forfører med sin optimisme og eventyrlige kreaturer, og ikke mindst en fremragende præstation af Bilbo Baggins, som spiller forrygende og følsomt. Jeg, som ikke er den vilde Ringenes Herre, anbefaler denne skabning, denne rundtur i et nyt univers, en ny historie og en mærkværdig ny HFR 3D, der ikke mindst sætter prikken over i’et. Kan varmt anbefale, Ringenes Herre fan som Ringenes Herre afskyer, at se denne smukke billedserie af fantasy og guldkorn for øjet, som varmer – varmer en god start på det nye år. Hobbitten, en sjov, eventyrrig, smuk, stor og en mærkværdig biografoplevelse, som ikke andet fortjener at ses.

 

The Hobbit – an unexpected journey trailer

 

Skriv en kommentar til The Hobbit – en fryd for øjet