Forside Design Film og tv Foto Kunst Litteratur Lyd Oplev Rejser Scene
25473_large

Kom sommer, kom sol – Kom Chill i Parken


Nu er jeg egentlig mest en forårs-entusiast, når det kommer til den forholdsvist barnlige kategorisering i henhold til at vælge sin ‘yndlings-årstid’. Men lige fluks herefter kommer sommeren. For hvem er ikke helt fjalet med at sidde i en hyggelig park i selskab med en flok venner, mens man nyder solen og en dejlig kold pils? Eller en tur til stranden? Eller eller – Bare det, at kunne sidde i sin baggård og grille og nyde sommersolens sidste aftenstråler, mens man deler en flaske vin med dem man holder allermest af? Fat mod, kære læsere, sommeren melder snart sin ankomst. Kun fire måneder endnu (Den starter jo lidt i maj egentlig. Synes jeg i hvertfald.) Og sommer er lig med, i Aalborg og omegn i hvert fald, Chill i Parken-tid.

Chill i Parken blev afholdt første gang i juni 2006 og sidenhen har de tre kultur- og musikentusiaster, som grundlagde hele foretagendet; Thomas Winther Andersen, Kristian Ravn-Ellestad og Jonas Westergaard Christiansen, udviklet og kælet for mulighederne og idéen med og bag musikarrangementet: Chill i Parken. En lang række kunstnere og DJ’s har lagt deres vej forbi Chill i Parkens herlige rammer, herunder eksempelvis: Kaka, Tudsegammelt, RaggaTech Soundsystem, Ham Der Hasse, Danni Toma, Pato, Pharfar, Eaggerstunn samt Pelle og Nicholas Kawamura. I sommeren 2013 forudser jeg endnu en Chill-sæson, der byder på en lang række lækre toner og optrædener, som nok skal bringe din chill-faktor helt i top. Eller i bund, alt efter hvordan man ser på det.

Idéen bag Chill er egentlig meget simpel: Alle folk er velkommen, store som små, unge som gamle. Det foregår udendørs, eksempelvis bag KuNsten i Aalborg, der er typisk to barer hvor prisen for en øl er sølle 15 kr. Man medbringer tæpper, gode venner og godt humør og Chill-folkene sørger for lækkert musik, som danner soundtracket til din dag i hyggen og chillens tegn. Mange spiller også fodbold eller er kreative på den opstillede graffitivæg.

Hvis du bor i Aalborg og endnu ikke har ‘paid your visit’ til en af disse arrangementer, så anbefaler jeg på det varmeste, at du kommer af sted, når Chill i Parken afholdes første gang i maj. Jeg vender frygteligt tilbage med en mere præcis dato, når vi kommer endnu nærmere sol og chill-tid. Og lige en vigtig detalje: Det er g r a t i s at deltage. Og gratis er godt.

Men mens vi venter (u)tålmodigt på, at solen, sommeren og udendørs-livet indfinder sig hos os igen, kan I jo passende svinge en tur forbi Viva La Revolution den  11. januar, hvor Chill i Parken har stablet en Winter Edition på benene, hvor blandt andet Wafande kommer og optræder. Denne mand skal med sin bløde stemme, vuggende bevægelser og dancehall-toner nok lede en tanke eller to hen på de lune sommernætter, sol, varme og glade dage.

I kan læse mere om Winter Edition-arrangementet her: https://www.facebook.com/events/502055673151321/

Og ligeledes holde jer ajourført med Chill i Parkens aktiviteter her: https://www.facebook.com/pages/Chill-i-Parken/269006729802520?fref=ts

Jeg er i hvert fald begyndt at se frem til, at sommeren, de lyse og lange dage og tiden for sommerkjoler og udendørs-liv melder sin ankomst.

Skriv en kommentar til Kom sommer, kom sol – Kom Chill i Parken