Forside Design Film og tv Foto Kunst Litteratur Lyd Oplev Rejser Scene
http://travelbacktorome.edublogs.org/category/locations/page/6/

http://travelbacktorome.edublogs.org/category/locations/page/6/

Klassisk kurbad


De gamle romere havde fat i den lange ende. Der er intet som et kurbad til at viske hverdagens stress og jag i livets agora, bort.

I årtusinder har selve det at bade, været anset som særdeles sundt for både sjæl og menneskekrop. Hvad enten det blot gjaldt en tur i havet, eller endnu bedre; et besøg på et kursted, en såkaldt thermae, hvor man badede i naturlige, varme kilder, såsom på det populære sted Bath i England. Der skulle dog også helst ligge en god kilde i nærheden af kurstedet, således at man også kunne indtage vandets mineralske goder.

I dag behøves vi heldigvis ikke at rejse til hverken varme kilder eller havet for at få den gode kurbadsfølelse. Svømmehaller og wellnesscentre over hele landet dyrker diverse afarter af denne gamle romerske oplevelse.

Selv har jeg netop besøgt det nyåbnede ’Grossererbadet’ i badeanstalten Spanien i Århus, som kan byde på alt fra sauna og dampbad, til polarbad og massagebassin m.m. Her kan man snildt få tiden til at både gå og gå i stå, mens man glemmer verden udenfor.

Du kan se grossererbadets åbningstider her. Indgang koster 80 kroner (inkl. svømmehal), men kun 60 kroner på hverdage mellem 8-12, hvor der i øvrigt også er dejlig roligt og færre mennesker. 

badeanstaltenspanien.dk

badeanstaltenspanien.dk

Skriv en kommentar til Klassisk kurbad