Forside Design Film og tv Foto Kunst Litteratur Lyd Oplev Rejser Scene
DRIVECOVER

Beatet bag the motion picture


Når du sidder hjemme i sofaen en lørdag aften og ser din yndlings film for syttende gang, lyder soundtracket og musikken klingende bag skuespillernes præstrationer og action-dramaets bilos. Men lægger du mærke til, hvilke toner og sirenesange, der lyder, når du ser filmen? Også selvom det er syttende gang, du ser filmen?

 En surrealistisk fuldendt oplevelse

Da jeg forleden dag så filmen “Drive (2011)” under dynen i vinterkulden, bed jeg mærke i det fantastiske soundtrack, som filmen har taget med sig.  Soundtracket er lavet af Kavinsky og Lovefoxxx med titlen “Nightcall”. Sangen rummer både elektronisk charme med råhårde beats, der flyder sammen med den smukke sirenesang, Nightcall byder på. Andre kunstnere som “Desire” , “College” , “Riz Ortolani”, “The Chromatics” og “Cliff Martinez” byder på elektronisk fryd og en charme, der kringler trommehinden.

Efter min mening er netop disse soundtracks og sange i film undervurderet og jeg kan klart anbefale at lytte til dette album, “Drive – Original Motion Picture”, som kærtegner en hver musiknørds øre, men også på en eller anden psykedelisk måde, giver disse sange en anden opfattelse af selve filmens indhold og budskab, samtidig med, at det på en sær måde giver filmen et finere og mere perfekt præg som fuldender filmen med disse smukke elektroniske beats og  toneklange til ellers sådan en fantastisk film. Helt særdeles en enkelthed, der fuldender helheden af filmen.

 

Her er mine favoritter fra albummet bag filmen
 

Skriv en kommentar til Beatet bag the motion picture