Forside Design Film og tv Foto Kunst Litteratur Lyd Oplev Rejser Scene
Julekoncert

Og det skete i de dage…


Trænger du til at komme i julestemning, koble fra og glemme alt om den stress og jag, som mange forbinder december med? Så vil jeg foreslå en tur i kirke. Og her tænker jeg ikke nødvendigvis på, at du skal stå op på søndag og tage til gudstjeneste. Nej, mit forslag går i stedet på, at du undersøger, hvad din lokale kirke har på programmet denne december måned. Rigtig mange kirker tilbyder nemlig forskellige spændende koncerter op til jul. Koncerter som ofte er gratis eller koster et mindre beløb, hvilket alle kan sætte pris på her i en af de dyreste kalendermåneder. Kirkerne tilbyder alt fra gospel, traditionel dansk kormusik til koncerter med kendte navne som fx Søs Fenger, der lige har gæstet Vor Frue Kirke i Aalborg. Derudover vil jeg foreslå alle at tage 5 minutter til at stoppe op og gå ind og kigge i de danske kirker. Jeg tror mange vil blive overrasket over den ro, man kan finde mit i byens larm, når man lukker den tunge kirkedør bag sig.

Jeg fik idéen til dette blogindlæg, fordi jeg ofte har undret mig over, hvorfor jeg aldrig har været ret god til at besøge de danske kirker, når jeg på ferier i udlandet næsten altid sætter tid af til at se de forskellige kirker. Jeg tror en del af årsagen ligger i, at jeg ikke rigtig har følt, at man er velkommen i folkekirken ”uden for åbningstid” og slet ikke, når man som jeg ikke er fast stamkunde. Men efter nu at have været på en lille kirkerundfart til fire af Aalborg smukkeste kirker, vil jeg ikke i fremtiden være tilbageholden for at besøge flere danske kirker.

Hvis du bor i eller omkring Aalborg, eller blot har planer om at besøge Aalborg i den nærmeste fremtid, vil jeg anbefale, at du lægger vejen forbi Aalborg Domkirke.

Budolfi Kirke

 

Aalborgs Domkirke – Budolfi Kirke – finder man i hjertet af Aalborg by. Kirken er opført i slutning af 1300-tallet, men bliver først officielt domkirke den 29. september 1554. Kirken er smukt indrettet og har utrolig mange fine detalje, som man kan bruge lang tid på at gå rundt og udforske. På trods af at kirken er meget traditionel i sin indretning, finder man også overraskende moderne detaljer, som jeg synes giver kirken en masse liv.

 

Som en del af projektet ’Giv os i dag… Når kunsten går i kirke’ har Aalborg Domkirke fået udskiftet sin store messinglysekrone, som i 333 år har hængt foran koret med denne moderne lysekrone af den tyske billedkunstner Thilo Frank.

Julekoncerter i Budolfi Kirke:

04/12-2012   kl. 19:30 – JULEKONCERT
JULEKONCERT med solister og ensembler fra AALBORG KULTURSKOLE.
Fri entré.

11/12-2012   kl. 19:30 – JULEKONCERT
ved CORO MISTO & MESSINGENSEMBLE. Dirigent: Søren Birch.
Billetter à 75 kr. sælges ved indgangen fra kl. 19.00 (intet forsalg).

12/12-2012   kl. 19:30 – LUCIAKONCERT
LUCIAKONCERT ved KLARUP SKOLES MINIKOR, KLARUP SKOLES KOR og KLARUP PIGEKOR. Dirigenter: CHRISTINA KJÆRULFF & PIA JUUL.
Billetter à 60 kr. sælges ved indgangen fra kl. 19.00 (intet forsalg).

19/12-2012   kl. 19:30 – JULE-ORGELKONCERT
Professor HANS FAGIUS, orgel
Julemusik af Pachelbel, Bach, Karg-Elert, Gigout, Dupré m.fl.
Fri entré.

Der er altså masser at opleve i de danske kirker, så tag en du holder af under armen og besøg din lokale kirke.

Skriv en kommentar til Og det skete i de dage…