Forside Design Film og tv Foto Kunst Litteratur Lyd Oplev Rejser Scene
Kunstnere

Kulturmetroen


Kulturmetroen er en organisation, der producerer eksperimenterende kunst i Horsens udfra en tro på at en aktiv og nytænkende kunstscene, som skal være synlig i hverdagen, skabe dialog, debat, udvikling og liv. Kulturmetroen arbejder med en gruppe af professionelle kunstnere fra hele landet og i 2011 udnævnte  Kulturmetroen en række såkaldte ByKunstnere. Kunstnerne bliver inviteret til at skabe deres kunst i Horsens, inspireret af byen og menneskene. Kulturmetroen stiller ikke krav til det kunstneriske indhold, og på den måde har kunstnerne frie tøjler til at udfolde sig. Produktionerne skabes i forskellige former for åbne processer, så publikum kan opleve, hvordan den eksperimenterende kunst bliver skabt. Ønsket for Kulturmetroen er at være medskabere af et kulturliv af høj kvalitet, som afspejler det liv, der leves i Horsens.

Kunstnerne omfatter:

KRISTIAN LETH: forfatter, komponist, musiker, tv-vært på Danmarks Radio og skuespiller. Han har har afholdt forfatteraften i Horsens og vi forsøger at finde midler til, at han kan producere albummet Horsens – i Horsens.

LILIBETH CUENCA RASMUSSEN: installations- og performancekunstner. I Horsens har vi produceret værket Instrumental Man med Lilibeth og Lydenskab og kulturmetroen er ved at søge midler til en performance mere i 2013. Derudover vil der komme en udstilling med Lilibeth på Kunstmuseet. Hun har desuden lige modtaget et stort legat.

DON*GNU: et samarbejde mellem de to dansere og koreografer Jannik Elkær Nielsen og Kristoffer Luis Andrup Pedersen. Målet er at skabe nye muligheder for scenekunsten, ved at inddrage publikum i en ny og mere medskabende form. Don*Gnu turnerer netop nu med den anmelderroste produktion Kvinde Kend dit Skab i hele landet, Sverige og Finland. Projektet er skabt i Horsens og spiller på Horsens Ny Teater.

SIGNE KLEJS: digital mediekunstner. Arbejder med at skubbe til grænserne mellem krop og teknologi, gennem undersøgelser i digitale og interaktive udstillinger og performancemiljøer. Signe Klejs har været aktiv i Horsens med koncertinstallationen Rejsen, hun har skabt visuals til Mozarts Requiem og er i gang med et stort værk der hedder Horsens Anatomia. Signe Klejs er desuden hyret af Horsens Kommune i projektet vokseVÆRK, der er rammesat til at finde sted i KUBEN. Her er siden etableret et samarbejde med Kulturmetroen, der er blevet projektleder for vokseVÆRK.

LYDENSKAB: klassiske Musikere/Kulturelle iværksættere. Lydenskabs hovedformål er at nedbryde det klassiske koncertsalsbegreb og skabe en anderledes og nærværende formidling af den klassiske musik. Musikerne i Lydenskab består af Mikkel Ib, Jeppe Uggerhøj, Sofia Olsson, Karolina Leedo, Thea Vesti og Eskild Winding. Lydenskab har været meget aktive i Horsens med Pop-up koncertsal, Livingroom Concert, i Instrumental Man med Lilibeth Cuenca Rasmussen og koncertinstallationen Rejsen. Desuden er Lydenskab blevet hyret til at spille til uofficielt ministermøde, ved åbningen af KUBEN og til koncert i Horsens Musikselskab.

MARTIN HALL: forfatter, komponist, sanger og multiinstrumentalist. Martin Hall er en af pioneerne indenfor vor tids eksperimenterende kunst og er ophavsmand til omkring 100 pladeudgivelser samt en lang række bogudgivelser.  Hall er netop aktuel med bogen Nostatic! og albummet “If Power Asks Why”, med musik komponeret til Andrea Pellegrini, Tanja Zapolsky og Lydenskab.

URSULA ANDKJÆR OLSEN: forfatter og cand.mag. i musikvidenskab og filosofi fra Københavns Universitet.Uddannet på forfatterskolen og medlem af kunstensemblet FIGURA. Ursula har netop udgivet digtsamlingen “Det 3. årtusindes hjerte”, hvor hun undersøger menneskelig dyriskhed, usårlighedstrang og paranoia.

JOHN FRANDSEN:  klassisk komponist. John Frandsen har skrevet en del vokalmusik, solo- såvel som korværker. I øjeblikket færdiggør han et nyt Requiem, som er bestilt af DR Radiosymfoniorkesteret til planlagt uropførelse i sæson 2012/13.

ZOE CHRISTIANSEN: dansk scenograf bosat i Norge, hvor hun er Kunstnerisk leder af Mobile Home. Hun arbejder stedspecifikt med den eksperimenterende scenekunst og har modtaget en række priser for sit arbejde.

ANDREA PELLEGRINI: operasanger, kunstnerisk iværksætter. Hun er uddannet fra Det Kgl. Danske Musikkonservatorium og Opera Akademiet. Som koncertsanger har Andrea Pellegrini optrådt med de førende danske orkestre og ensembler. Herunder DR Symfoniorkestret, DR Underholdningsorkestret, Det Kgl. Kapel og alle landsdelsorkestrene.

JANUS METZ: dokumentarfilminstruktør og protektor for Kulturmetroen.

Projektet KUBEN foregik i tre uger i november på Søndergade i Horsens. I KUBEN blev 3 muser udklækket i form af tre danseperformances. De tre performances blev udklækket af et kæmpe æg i KUBEN, som en del af en installation, der skulle interagere med byens puls og energi. Tilskuerne til performancen blev på den måde til en del af installationen.

Fra midt december er Ægget og videoerne at se på Horsens Kunstmuseum.

Alt dette og meget mere vil være at finde på deres hjemmeside: http://kulturmetroen.dk/, hvor billedet også er venligst lånt fra.

Skriv en kommentar til Kulturmetroen