Forside Design Film og tv Foto Kunst Litteratur Lyd Oplev Rejser Scene
Foto: Fyrtøjet

Foto: Fyrtøjet

Et eventyrligt hus


Midt i Odense ligger et eventyrligt hus kaldet Fyrtøjet. Her kan børn gennem leg, udklædning, billedkunst og fortælling få kendskab til H.C. Andersen og hans eventyr.

Fyrtøjet er et kulturhus for børn, men voksne er selvfølgelig også velkomne. Husets tema skifter med et par års mellemrum, og i øjeblikket er det eventyret om Den Lille Havfrue, der er inspiration for al aktivitet.

Fyrtøjet har åbnet for besøgende fredag til søndag, og når entreen er betalt, kan man være i Fyrtøjet så længe man har lyst. Og der er masser at lave!

Alt er bygget op i et maritimt tema, og både lys og lyd bidrager til oplevelsen af at være under havet. I Det Store Eventyrland er der klare referencer til eventyret om Den Lille Havfrue, som fx den røde grædepil, marmorstatuen, havfolkets slot med de store ravvinduer, havheksens grotte osv. Her kan både børn og voksne boltre sig, og udklædningstøjet der hænger rundt om, må gerne inddrages i leg. I Det Magiske Klædeskab kan man klæde sig ud – her er smukke havfruehaler, struttende prinsessekjoler og smarte matros- og piratkostumer og meget andet. Man kan også blive sminket af en af Fyrtøjets eventyr-piloter. Vil man have en pause fra legen, og have tid til fordybelse, kan man sidde i Atelieret og være kreativ. Måske blev man inspireret i Eventyrlandet?

Et besøg i Fyrtøjet sker i ens eget tempo, og man kan færdes frit i hele huset – også udklædt. To gange om dagen bliver eventyret om Den Lille Havfrue fortalt af en eventyr-pilot, dog i en kortere og mere børnevenlig version. Jeg vil nu anbefale, at man alligevel har læst eventyret med børnene hjemmefra, så de er bedre klædt på til besøget.

Mere information om Fyrtøjet her.

Skriv en kommentar til Et eventyrligt hus