Forside Design Film og tv Foto Kunst Litteratur Lyd Oplev Rejser Scene
Mor og datter i filmen "The Good Life". Foto: Pedre Cláudio.

Mor og datter i filmen "The Good Life". Foto: Pedre Cláudio.

Det knap så gode liv


I dokumentaren “The Good Life” stiftes der bekendtskab med den 83-årige mor Mette Beckman og hendes 56-årige datter Anne Mette Beckman, der bor sammen i en lejlighed i Portugal. Begge lever de af moderens beskedne pension: Et fattigt liv som står i stærk kontrast til deres fortid, hvor de levede i sus og dus af faderens arv. Faderen, der var rigmandssøn, flyttede sin familie til Paris og senere til den dyre ende af Portugals solslikkende kyst. Han formåede ikke at køre familievirksomheden videre, og som årene gik, svandt pengesummen trinvist ind til ingenting.

Opdraget til et luksusliv

Datteren har svært ved at forene sig med livet uden penge. Hun bebrejder konstant sine forældres opdragelse af hende og mener, at hun blev lovet et let liv omgivet af rigdom. Som barn gik hun på privatskoler, hvor hun tog timer i kreative fag som dans og fotografi. I dag har hun ingen uddannelse og har svært ved at tage sig sammen til at arbejde.

Moderen er som en undskyldende skygge af sig selv, der konstant tager imod datterens hagl af kritik uden at svare igen. Hun har forsøger at holde et vågent øje med deres spartanske økonomi, hvor der skal være råd til både mad og regninger. Moderen virker til at have accepteret tingenes tilstand, modsat datteren der stadig sender lange blikke efter dyre Tom Ford solbriller og drømmer om det søde liv med tjenestefolk og svømmepøl i baghaven.

Tragikomisk genre

“The Good Life” er en tragikomisk dokumentar, som giver plads til både provokation, smil på læben og forundring. Selvom datterens brok og kritik af moderen tilsyneladende dominerer de to kvinders forhold, ænser man alligevel varme og sammenhold mellem mor og datter. Dokumentaren kan bl.a. ses på Netflix.

Se traileren her:

Skriv en kommentar til Det knap så gode liv