Forside Design Film og tv Foto Kunst Litteratur Lyd Oplev Rejser Scene
FirstAidKitPR080911-e1355776308607

Svensk søster-duo skabte magisk stemning på VoxHall


Mandag den 12. november var et mangfoldigt publikum samlet foran scenen på VoxHall i Aarhus. Fra efterskole-elever med dreadlocks, over unge mænd med skovmandsskjorte og skæg, til pensionister med ørepropper og grånet hår. Grunden til, at alle disse mennesker trodsede novemberkulden, blev klar efter den smukke opvarmning med fine sange af den svenske support Idiot Wind. Den svenske duo First Aid Kit, søstrene Johanna og Klara, entrerede scenen i flagrende kjoler og med løsthængende hår – der gav undertegnede associationer til Anisette fra The Savage Rose – og charmerede fra første øjeblik samtlige tilstedeværende i salen. Søstrene tryllebandt publikum med deres samling af fine sange; deres smukke stemmer harmonerede perfekt og gav anledning til flere omgange af gåsehud. Særligt magisk blev det, da duoen  fremførte ”Ghost Town” fra albummet The Big Black And The Blue (2009) akustisk og uden mikrofon. Den berømte knappenål kunne høres under den totale stilhed fra publikum, der kun blev afbrudt da søstrene opfordrede tilhørerne til at synge med.

Det var dog ikke kun de stille, smukke numre der fængede. Flere gange lod søstrene sig rive med af musikken og headbangede til mere dramatiske numre, hvilket gav anledning til store smil og god stemning blandt publikum. Johanna og Klara fremførte både ældre og nye numre, og havde derudover enkelte cover-numre med som de fremførte på bedste vis.

Lidt under halvanden time blev man tildelt i selskab med de charmerende, unge søstre (født i henholdsvis 1990 og 1993) – og halvanden time mere havde bestemt ikke gjort noget.

Hvis du, ligesom jeg, vil betages af First Aid Kits skønne stemmer, vil jeg anbefale et kig, og bestemt et lyt, på http://thisisfirstaidkit.com/

Skriv en kommentar til Svensk søster-duo skabte magisk stemning på VoxHall