Forside Design Film og tv Foto Kunst Litteratur Lyd Oplev Rejser Scene
once_upon_a_time_2

Skrivekunsten hitter blandt børn og unge


Var du også en af dem, der gik og drømte om at blive forfatter, da du var barn?

I løbet af de sidste par år er det piblet frem med initiativer til børn og unge, der hverken handler om musik, billedkunst eller fodbold, men tilhører en helt ny gren på fritidsstammen: Skrivekunsten.

Isolerede forfatterdrømme

Det har, i mange år, været snævert med tilbud til børn med forfatterdrømme. I modsætning til deres jævnaldrende har de haft svært ved at finde et sted, hvor de kunne dele deres interesse og talent med andre i et socialt fællesskab. Men med de nye strømninger der driver ind over landet, er det tydeligt, hvordan dette alternative fritidstilbud langsomt men sikkert vinder frem i de forskellige regioner.

Disse strømninger stammer hovedsageligt fra USA, hvor man længe har arbejdet med kreativ skrivning blandt børn og unge. Samtidig er de skriveglade børn flittige på forskellige skrivefora på internettet. Bliver disse børns længsel efter mere viden om – og undervisning i – kreativ skrivning og forfatteri opfyldt, vil vi snart kunne læse stor litteratur – skrevet af børn og unge.

Lokale initiativer

Dette nye fænomen vinder også frem her i Aarhus.

Aarhus Billed- og Medieskole afslutter i december anden sæson med deres forfatterskoleforløb for 12-15-årige og har for forårssæsonen 2013 oprettet tre forfatterskolehold med start i uge 2, hvoraf det ene hold er for de 14-17-årige. Der er tilmelding HER.

Derudover har Aarhus Litteraturcenter netop oprettet en skrivekunstskole for de 18-30-årige, som du kan læse mere om HER.

Endelig afholdte det regionale projekt Historier i spil i sommers en regional forfatter-sommercamp for børn på Hald Hovedgård. Her kan du se et smukt lille videoglimt fra arrangementet:

 

Skriv en kommentar til Skrivekunsten hitter blandt børn og unge