Forside Design Film og tv Foto Kunst Litteratur Lyd Oplev Rejser Scene
kevin_mcclouds_man_made_home_hp_ffffff

Man made home


Englænder med stort E, tv-vært, og desuden designer, forfatter, udvikler, og ikke mindst tænker. Hvis du ikke allerede kender Kevin McCloud fra bolig-serien ’Grand designs’, så kan et bekendtskab anbefales.

Læn dem blot tilbage

Selvom man, som jeg selv, kan være solgt allerede ved den engelske accent og kloge udstråling (ser man ’Top gear’ så kender man måske til denne følelse af blid engelsk autoritet), så er der også mere at komme efter. McCloud er genial til det han gør, fordi han formår at blande alle sine intelligenser og gøremål, så han fremstår som en vældig montage af en personlighed, der er helt sin egen. Når han fx. snakker bolig, så snakker han også filosofi og psykologi. Som tv-vært er han den bedste guide man kan forestille sig, og på sin egen nonchelante vis, smelter han sammen med det han fremviser (om det er så er huse, eller fx. antik arkitektur, som i programmet ’Kevin McCloud’s Grand tour of Europe’). Det er underholdende, tilbagelænet og naturligt.

Godmodigt mandebyggeri

I sidste skud på stammen i rækken af McCloud programmer, ’Man made home’, snakker Kevin ikke længere med folk der bygger huse – han vil bygge et selv! På en plot af ægte engelsk countryside vil han opføre en hytte som på alle måder skal være ’off-grid’ – det vil sige uden forbindelse til offentlige ydelser som gas, el, kloak osv. Desuden giver han programmet det twist, at alt skal være lavet af skrald, eller ting som andre har fundet ubrugelige.

www.telegraph.co.uk

Med hjælp fra et par venner kreerer McCloud således bl.a. en gas-forsyning, ved hjælp af sin egen l.o.r.t. Han hyrer den lokale (og ældgamle) sprængstof-ekspert til at sprænge træ til bjælker, forsøger at lave en soveseng ud af kartoffelmel, og klipper en alpaca for at få sin helt egen uld-kåbe. Alt det og meget mere, for at skaffe sig sit ’home in nature’, til stor fornøjelse for seeren, hvad enten man er til ingeniør-, eller natur-siden af programmet.

‘Kevin McClouds man made home’ kan foreløbig ses i fulde episoder på youtube. Derudover overvejer tv3 at købe serien, ligesom den forhåbentlig snart kan købes på dvd. Her er en teaser. Man kan desuden købe en række andre bøger og programmer af McCloud, fx. på amazon.

www.episode-alert.com/


Skriv en kommentar til Man made home