Forside Design Film og tv Foto Kunst Litteratur Lyd Oplev Rejser Scene
_MG_7357

Kvindelig kunstner portrætterer “penis-erstatninger”


Ved første øjekast ser du dem måske ikke når du kaster et blik på portrætterne af de smukke kvinder. Men til stede er de, på trods af de hverdagsagtige portrætteringer: Dildoerne. De hænger på tørresnoren, ligger ved siden af den opslåede bog eller står side om side med hårlakken. En video-installation med nærbilleder af en kvinde, der pludselig, til tilskuerens forskrækkelse, får et ordentligt dask i hovedet med en dildo, ses på storskærm på væggen. Hvad foregår der?

Den 31. oktober afholdte Kvindemusset i Aarhus fernisering for solo-udstillingen ”I dick You” af Rikke Kolding. Mens man nippede til et glas vin kunne man i det lille lokale fascineres, forarges eller forundres (eller alle tre ting?) af syv portrætter og en video-installation, der alle omhandlede de såkaldte ”penis-erstatninger”. På trods af en tendens til at afholde private dildoparties med veninderne og generelt prædike seksuel frigørelse i samfundet, hersker tabuet om dildoen som en ”penis-erstatning” frem for et selvstændigt valg af nydelse nemlig stadig. Med udstillingen ønsker Rikke Kolding derfor gennem portrætter og video-installation at sætte fokus på denne problemstilling, som hun mener ikke kun hersker i samfundet, men også i folks bevidsthed.

Hvadenten du tilhører det mandlige eller kvindelige køn giver udstillingen dig noget at tænke over. Den er seværdig, debatskabende og samtidig en perfekt markør for Kvindemuseets 30 års fødselsdag den 31. oktober.

”I dick You” af Rikke Kolding kan opleves på Kvindemuseet frem til den 9. december 2012.

Skriv en kommentar til Kvindelig kunstner portrætterer “penis-erstatninger”