Forside Design Film og tv Foto Kunst Litteratur Lyd Oplev Rejser Scene
Foto: www.grauballemanden.dk

Foto: www.grauballemanden.dk

Fra mosedybet til internettet


I 1952 stødte Tage Busk Sørensen på et lig under en tørvegravning i Nebelgaards mose. Liget var så velbevaret, at den lokale læge blev tilkaldt. Hurtigt blev det dog konstateret, at der var tale om et moselig fra jernalderen.

Det rødhårede moselig blev navngivet Grauballemanden, og er et af de bedst bevarede moselig i verden. Han har haft en fremtrædende plads på Moesgård Museum i mange år, og har været flittigt besøgt. Nu er museet midlertidigt lukket indtil 2014 pga. udbyggelse, men takket være moderne teknologi, er det i dag muligt at se Grauballemanden online.

Websitet www.grauballemanden.dk blev åbnet tidligere på året, og er en vidensportal der formidler en stor mængde information om det over 2000 år gamle moselig. Udover at man kan gå i arkivet og finde avisartikler, videoer og billeder om en lang række emner omhandlende Grauballemanden, kan man under menuen ”Hvem var offeret?” få adgang til et spændende interaktivt univers.

Som besøgende på websitet har man mange muligheder: Rejs tilbage til jernalderen og kom med dit bud på hvorfor Grauballemanden fik skåret halsen over, hør om fundet tilbage i 1952, og hvordan man greb konserveringen an, eller hør om de nye undersøgelser af Grauballemanden, og teorien om hvem han var – alt sammen fortalt gennem illustrativt billedmateriale, lyd og korte videoklip med fortællende arkæologer.

Klik ind på www.grauballemanden.dk og mød en fjern slægtning. Selvom han er gammel og en smule rynket, er hans historie utroligt spændende, og ikke mindst: Godt fortalt.

Skriv en kommentar til Fra mosedybet til internettet