Forside Design Film og tv Foto Kunst Litteratur Lyd Oplev Rejser Scene
Huset

Et ’Hus’ af muligheder


Bor du i Aalborg? Og savner du et godt kulturelt tilbud? Så er Huset i Hasserisgade måske noget for dig. Her kan du udfolde din kreativitet i forskellige værksteder, nyde en lækker og prisvenlig vegetarbuffet, deltage i forskellige spændende foredrag, lytte til tonerne af alverdens musik og meget mere.

Historiske rammer

Huset blev opført i 1912 og har siden da fungeret som fattiggård, arbejdsanstalt, forsorgshjem og græsrodscenter, men siden 1978 har Huset dannet rammerne om et af Aalborgs hyggeligste kultur- og aktivitetscentre.

Aalborgs eneste vegetarcafé

I Husets café kan du hver dag nyde en lækker frokostbuffet til den nette sum af 55 kr. Buffeten består af spændende vegetarretter, der er inspireret af årstiderne og det nye nordiske køkken.  Er du lidt skeptisk over udsigten til et grønt bord, kan du til aftenbuffeten bestille ’dagens kød’, og finder du, at musik er den bedste sideanretning, har caféen en lille scene, hvorpå du hver søndag kan opleve live musik til maden.

Værksteder til den kreative

Huset har forskellige værksteder, som kan benyttes ganske gratis. Du skal blot betale for de materialer, du bruger, og i visse tilfælde et symbolsk beløb for de maskiner du låner.

I Medieværkstedet findes et udvalg af computere – både Mac og PC – som bl.a. har installeret Adobes Photoshop, InDesign og Illustrator. I værkstedet er det desuden muligt at scanne fotos, dias og negativer. Har du brug for at printe, står der digitale printere til rådighed, som kan midterfalse, klipse, hulle og printe i bannerformat. Skal du printe og samle en større skriftlig opgave, kan du altså ordne alt fra opsætning til print og hæftning i Huset. Derudover kan du printe på T-shirts, musemåtter og badges, og har du gamle vinylplader, som du ønsker at overspille til CD, er det også muligt.

Er du en haj til glaskunst, keramik eller filt tilbyder Huset nogle rigtig fine værkstedsplads, hvor du kan arbejde med dine ting og samtidig få en god snak med andre, der har den samme interesse.  Har du ikke før prøvet at arbejde med disse materialer, kan du deltage i workshops, hvor du bliver sat ind i de forskellige håndværk og får ”kørekort” til maskinerne.

Husets spillested

Er du til genre som Folk, Roots, Americana, Singer/Songwriter, Eksperimenterende Rock og en god portion dansk undergrund, så er ’Klub Husfred’ et rigtig godt bud på en god musikalsk oplevelse. Er du mere til jazzens blå toner, er der hver tirsdag ’Jazz jam’ i Husets café. Kan du samtidig se det interessante i at koble jazzen med det mere eksperimenterende, tilbyder Huset konceptet ’Jazz I Dagligstuen’, hvor jazzen krydres med en 3. dimension, som kan være alt fra kunstnere der maler, digtere der digter, Visual Artists der laver filmspor til musikken eller andre skæve ting.

Er du selv udøvende musiker (eller ønsker du at blive det?) er der hver torsdag ’Åben Scene’, og har du brug for lidt forberedelse, udlejer Huset øvelokaler.

En anderledes oplevelse

Huset tilbyder ud over de mange ting, der allerede er beskrevet også forskellige foredrag. Den 27. november vil du kunne opleve en ny og meget anderledes måde at holde foredrag på. Konceptet hedder PechaKucha og stammer fra Tokyo. I øjeblikket kan man opleve PechaKucha i mere end 500 byer verden over heriblandt Aalborg. Det går ganske enkelt ud på, at en række personer, såsom kunstnere, arkitekter, designere, forfattere – hvem som helst, der har noget interessant at fortælle, hver præsenterer 20 slids. Tvisten er, at de blot har 20 sekunder til hvert slid. Der er altså tale om et bombardement af ord, billeder og lyd. Huset siger selv, at den ”stramme form holder præsentationerne skarpe, sætter ideer på spidsen og giver publikum et sus i maven af indtryk og inspiration når 9-10 deltagere fortæller løs.

Du har ikke noget at tabe ved at prøve denne meget anderledes oplevelses, arrangementet er nemlig gratis, og alle er velkommen.

En fordel at være studerende

Er du studerende kan du til mange af Husets arrangementer gratis tage en gæst med.

Studerende eller ej synes jeg dog, at Husets priser er meget fornuftige, så der er ingen undskyldning for ikke at komme ud og få en på opleveren.

Ønsker du at vide mere om Huset, kan du besøge dem på hjemmesiden http://huset.dk

Skriv en kommentar til Et ’Hus’ af muligheder