Forside Design Film og tv Foto Kunst Litteratur Lyd Oplev Rejser Scene
25348-P1

En oplevelse – lige i øret


Jeg har en hemmelighed. Vil du høre den?

I dag aflyste jeg en aftale med min mor, for jeg har fornyligt opdaget en række radiomontager, der har slået benene fuldstændig væk under mig. Jeg må høre mere.

 

Så nu sidder jeg altså hjemme under et tæppe med en kop varm kakao i hånden og Third Ear i ørerne. For Third Ear er netop, hvad dette digitalmagasin hedder. Ti radiomontager nåede de at lave, inden de løb tør for penge i 2011. Det er ikke meget, men til gengæld er kvaliteten i verdensklasse. Og det er ikke bare noget, jeg siger, for tre ud af de ti montager har vundet flotte priser og modtaget stor ros nationalt og internationalt.

En radiomontage handler dybest set om at fortælle en historie. At skabe billeder i lytterens hoved med reallyd, interessante medvirkende og selvfølgelig en rigtig god historie. Det er en dokumentar i radioform, så alt, man hører, er sandt, og sker virkeligt i det, det bliver optaget.

Jeg vil anbefale, at du kigger nærmere på Third Ear og deres utrolige udsendelser. Jeg vil ikke prøve at forklare, hvad de handler om, for det kan ikke beskrives, det skal høres. Min yndlings udsendelse hedder ”Farfars to liv” . Så hvis du er i tvivl om, hvor du skal starte, så tag med Anna Thaulow med på en rejse tilbage til hendes farfars dobbeltliv.

Næste gang du skal gøre hytten rent derhjemme eller sidder på en kedelig togtur, så prøv at lytte til Third Ears utrolige historier.

Du kan enten downloade udsendelserne fra iTunes eller finde dem på www.thirdear.dk (klik øverst i højre hjørne på podcasts).

God fornøjelse.

_________________________

Fakta:

  • Priser:

”Guldhornene”, af Krister Moltzen. Third Ear, vandt Prix Marulic i 2010

”The Garden”, Tim Hinman. Third Ear, vandt  Prix Marulic i 2011

”Farfars to liv”, Anna Thaulow. Third Ear, vandt Prix Europa i 2011

  • Third Ear har fornyligt fået tildelt støtte fra Statens Kunstråd, så de nu har et år mere til at lave flere radiomontager. De har tidligere, af flere omgange, fået støtte fra Litteraturrådet og Kunstrådet.
  • Third Ear begyndte i sensommeren 2009
  • Ud over de lange radiomontager har Third Ear også lavet musikprogremmet VOX og Submarine Sessions. De har også lavet flere kortere radio- og tv-indslag.
Skriv en kommentar til En oplevelse – lige i øret

1 kommentar

  1. Så rigtigt hørt – og så er det noget med der kommer nyt i 2013!