Forside Design Film og tv Foto Kunst Litteratur Lyd Oplev Rejser Scene
Unknown2

“The Imposter”: Ville du lade dig bedrage?


”The Imposter” betyder ”bedrageren” eller ”svindleren”, og dette ikke synderligt flatterende tillavn er netop omdrejningspunktet for dokumentarfilmen af samme navn. Det er umuligt at afsløre for meget af denne suveræne dokumentar uden dermed at ødelægge de mange hvad-foregår-der-øjeblikke, man som publikum oplever gennem de 99 minutter filmen varer. Kort fortalt handler ”The Imposter” dog om en ung, fransk fyr (og det er vist ingen overdrivelse at nævne, at han render rundt med en del belastet bagage), som på forbløffende vis får overbevist de amerikanske myndigheder samt en hel familie om, at han er familiens forsvundne søn fra for tre år siden. Eller gør han nu også det?

Dokumentarfilmens undertitel er meget passende There are two sides to every lie, og da filmen samtidig er bygget op som en mere klassisk spændingsfilm frem for en traditionel dokumentar, kan man, opslugt i handlingen, nægte at tro at historien har rod i virkeligheden. Men det har den.

Filmen er instrueret af Bart Layton og får premiere i de danske biografer den 18. oktober. Den er klart anbefalelsesværdig – se den!

Skriv en kommentar til “The Imposter”: Ville du lade dig bedrage?