Forside Design Film og tv Foto Kunst Litteratur Lyd Oplev Rejser Scene
Plakat for filmen 'Never Let Me Go'

Plakat for filmen 'Never Let Me Go'

Never Let Me Go


Måske du allerede enten har læst bogen eller set filmen Never Let Me Go. Hvis ikke, vil jeg ikke afsløre for meget. Historiens pointe er nemlig, at man ikke rigtig ved hvad der foregår. Jeg kan dog sige, at historien handler om børnene Kathy H., Ruth og Tommy, der vokser op på en engelsk kostskole sammen. Man finder hurtigt ud af at der er noget særligt ved denne kostskole, og dette særlige element får konsekvenser for de tre hovedpersoner. Historien handler om venskab, kærlighed og værdien af et menneskeliv.

Bogen er skrevet af den engelsk-japanske forfatter Kazuo Ishiguro i 2005, og hedder på dansk Slip mig aldrig. Bogen er filmatiseret i 2010 og filmen er instrueret af Mark Romanek. Filmen nåede aldrig de danske biografer, men er til gengæld udkommet på dvd.

Historiens hovedpersoner bliver i filmen spillet af Carey Mulligan (Kathy H.), Andrew Garfield (Tommy) og Keira Knightley (Ruth). Der er altså store navne på rollelisten, og særligt den altid yndige Carey Mulligan synes jeg gør det rigtig godt. Trods de kendte skuespillere, er Never Let Me Go ikke en klassisk Hollywood film. Tempoet er langsomt og der er fokus på den gode historie frem for spektakulære virkemidler.

Filmen er virkelig god, men som sædvanlig er bogen bedre. Filmens manuskript er baseret ret stramt på bogen, men alligevel er historien ændret lidt. For eksempel får man flere forklaringer og nuancerer med i bogen, ligesom slutningens kompleksitet er forenklet i filmen. Det kan desuden anbefales at læse bogen først. Hemmelighederne forbliver intakte lidt længere i bogen end i filmen, så hvis spændingen skal bevares skal man ikke – som jeg gjorde – begynde med filmen.

Både bog og film kan varmt anbefales. Man skal ikke forvente en storslået og action-præget historie, men derimod en mere stilfærdig og alligevel barsk historie.

Skriv en kommentar til Never Let Me Go