Forside Design Film og tv Foto Kunst Litteratur Lyd Oplev Rejser Scene
http://lauvaylaparra.blogspot.dk/2011/07/music-from-coffee-lands-ii-2001.html

http://lauvaylaparra.blogspot.dk/2011/07/music-from-coffee-lands-ii-2001.html

Kaffemusik med mere


Sæt dig med en god kop i hånden og drøm dig væk til Brasilien, Afrika, eller måske Indien. Putumayo World Music er guld værd på grå efterårsdage, når du vil ryste mørket af dig, fx. til cubanske salsarytmer, eller swing fra New Orleans.

Musikken fra det globale brand Putumayo har adskillige albums og snart 20 år på bagen, og det er meget muligt at du er stødt på dens lyd rundt omkring på diverse cafeer. Det er nemlig det perfekte lounge-musik. Eksotisk, uden at være kompliceret, og ekstremt behageligt at lytte til. Sagt med Putumayos motto: Guaranteed to make you feel good!

Putumayo har dog mere på hjerte. Dels med musikken, i hvilken man blander traditionelle, folkelige genrer med genren contemporary. Det giver et nyt take på rigtig mange af deres numre, samtidig med at man stadig får et indtryk af et givet lands stil. Denne landenes stil eller folklore er som regel også repræsenteret på albummernes karakteristiske covers. Muntre og farverige illustrationer, alle tegnet af den britiske kunstner Nicola Heindl.

Samtidig er tanken bag Putumayo-virksomheden generelt, at udbrede folks kendskab til andre kulturer på en sjov og anderledes måde. Det har bl.a. ført til pladeselskabet ’Putumayo kids’ som arbejder på at bedre børns viden om andre kulturer, gennem musik. Ved siden af dette fokuserer Putumayo på at forbedre forholdene for folkene i de lande, hvis musik de udgiver. Tanken er også her, at kendskab til disse samfund, ikke alene vil skabe grobund for undereksponeret global musik, men også at mange andre gode ting kan følge i kølvandet af en sådan eksponering.

Du kan læse nærmere om Putumayo her

http://classics.net.nz/2010/09/music-from-the-wine-lands/

http://www.oleoo.com/collection-putumayo-musique-du-monde-de-200-album-t286277.html

 

Skriv en kommentar til Kaffemusik med mere