Forside Design Film og tv Foto Kunst Litteratur Lyd Oplev Rejser Scene
Tina.lille

Dickow’s Disappear Tour


Vi har tidligere omtalt Tina Dickows nyeste album Where Do You Go To Disappear  her på bloggen. Hvad end man synes om albummet er den tilhørende Disappear Tour efter min mening en af Dickows bedste til dato.

Dickow gav koncert foran et begejstret aarhusiansk publikum i fredags, og selvom det på mange måder var en typisk Tina Dickow koncert, var der alligevel ting der havde ændret sig. For eksempel begyndte koncerten til tiden. Sidst jeg var til Dickow koncert måtte vi vente et godt stykke over en time før sangfuglen viste sig – denne gang gik der cirka ti minutter. Hvorvidt det er moderskabet der har fået fornuften til at vinde over divaen er ikke til at sige, men rart var det. En anden forskel var Dickows dans. Mange af hendes ”moves” var tydeligt inspireret af sangen You Wanna Teach Me To Dance, og hun havde lagt sin sædvanlige hoppende stil på hylden til fordel for nogle lidt bizarre dansetrin. Dansen blev dog begrænset en del af den obligatoriske guitar.

Under koncerten kom Tina Dickow stort set igennem hele sit imponerende repertoire. Der var både noget af det helt gamle, det helt nye og det midt i mellem, hvilket gav en dejlig varieret koncert. Det er ikke hver dag man hører Dickow fremføre noget fra debuten Fuel, men denne gang havde nummeret Back Where We Started sneget sig med, og det var et herligt genhør.

Tempo og opsætning varierede ligeledes gennem koncerten. En stor del af koncerten blev Dickow akkompagneret af sit band, i perioder kun af kæresten Helgi Jónsson og andre gange igen var hun alene på scenen med sin guitar. Det resulterede i en meget varieret oplevelse, der både indeholdt de stille ballader fremført af Dickow alene samt de mere poppede numre hvor bandet gav den fuld skrue.

Selvom det er mange år siden Tina Dickow har boet i Aarhus, var hun tydeligt på hjemmebane på scenen i Scandinavian Center i fredags. Publikum bestod tilsyneladende udelukkende af inkarnerede fans, der var meget engagerede og som kunne alle tekster udenad. Det resulterede blandt andet i en del fællessang, og publikum fik for eksempel lov til at fremføre første vers af Nobody’s Man helt uden Tina. Publikums engagement skabte en virkelig god og positiv stemning. Det betød dog også, at Dickow til tider måtte insistere på at fremføre sin egen version og ikke blot følge publikum, der jo synger albumversionerne.

Efterårets Disappear Tour består af weekendens to koncerter i Aarhus samt tre udsolgte koncerter på Vega i næste weekend. Hvis du har billet til en af koncerterne i København har du noget at glæde dig til. Hvis ikke kan du se frem til at Tina Dickow efter nytår fortsætter med The Other Side Tour 2013, der består af mere akustiske sidde-ned-koncerter otte forskellige steder i landet.

 

Skriv en kommentar til Dickow’s Disappear Tour