Forside Design Film og tv Foto Kunst Litteratur Lyd Oplev Rejser Scene
Aladdin The Musical foto Søren Malmose

Aladdin The Musical foto Søren Malmose

Aladdin The Musical


For omkring et år siden fik Fredericia Teater et opkald fra New York. Selveste Disneykoncernen tilbød det lille teater at opføre tegnefilmsklassikeren, Aladdin som musical. Endda som de første i Europa.

Og det sagde teaterleder, Søren Møller ”ja tak” til. Og som sagt så gjort. I denne tid er Fredericia forvandlet. De traditionelle byskilte er blevet byttet ud, nu står der ”Agrabah” ved byens indfaldsveje.

Siden premieren den 4. okt. anslås det, at der dagligt sælges over 1000 billetter. Og anmelderne kaster stjerner og rosende ord efter Aladdin The Musical – dog lidt for mange stjerner. Der er ingen tvivl om, at de medvirkende skuespillere kan synge og danse, men undertegnede blev ikke blæst helt ned af stolen.

Angående handlingen har Fredericia Teater truffet nogle gode til- og fravalg, som f.eks. at Jafars papegøje Jago, nu i musicalen er et menneske. Der er en god kombination af velkendte og nye sange, men der går for meget tegnefilm i den, når den ene replik efter den anden leveres som i tegnefilmen.

Johannes Nymark besidder den kækhed gadedrengen Aladdin har, Maria Lucia Heiberg Rosenberg er som taget direkte ud af Disneys tegnefilm, og virker på ingen måde troværdig som Jasmin. Derimod ER Pelle Emil Hebsgaard Genie! Forestillingen starter først da Genie indtager scenen, og efterfølgende er det ham man ser frem til at se. Pelle Emil Hebsgaard har formået at gøre Genie til sin egen, og han er essensen i musicalen – han er fantastisk dygtig!

Det virker som om, at Fredericia Teater har forsøgt at gå to veje med musicalen. På den ene side vil de være tro imod tegnefilmen, på den anden side prøver de at gøre historien nutidig med sjove og aktuelle referencer. Men det fungerer ikke når disse to veje krydser hinanden. Det havde klædt forestillingen, hvis Fredericia Teater havde holdt sig til én retning.

Men hvis du holder af Disneys Aladdin, så kridt snabelskoene og kom af sted til Fredericia Teater. Aladdin The Musical er både en flot og humoristisk opsætning, hvor publikum er underholdt fra start til slut.

Læs mere om Aladdin The Musical og køb billetter her.

Skriv en kommentar til Aladdin The Musical

1 kommentar

 1. Aladdin
  Jeg har nu oplevet Aladdin på Fredericia Teater og i aftes i Operaen i København, og jeg kan helt og holdent tilslutte mig alle de stjerner der er givet fra de forskellige kultur anmeldere fra diverse aviser.
  5-6 stjerner er overhovedet ikke een for mange tværtimod.
  De medvirkende på scenen er alle rene fantastiske stjerner, hvilket også gav sig til udtryk i den enorme publikums reaktion under og især i afslutningen af forestillingen.
  Alle havde gjort en fantastisk indsats.
  Selv orkestret som i Operaen desværre sad godt gemt bag scenetæppet, da Operaen ikke har en orkestergrav, fik kæmpe applaus, da de efter pausen via storskærm gav et musikalsk indslag og efter forestillingen var fremme på scenen og modtage en kæmpe hyldest, men dem synes jeg desværre at alle anmeldere har glemt.
  En stor skare af vores aller allerbedste musikere under kyndig ledelse af Musikdirigent Rene’ Bjerregård Nielsen gjorde at vi på bedste vis blev ledt igennem den fantastiske forestilling.
  Til alle Jer som endnu ikke har set forestillingen: “Se så at komme hen og købe billetter til Aladdin, det er for hele familien – ( måske bedst over 12 år ) eller køb dem på billetnet.dk, det er mere end alle pengene værd”.
  Fantastisk forestilling, mindst 6 stjerner fra mig, både til skuespillere, dansere, musikere, teknikere, scenefolk, og ikke mindst dirigenten.
  Min baggrund for disse udtalelser: Jeg er ikke anmelder men har været ” noget ved musikken” i over 40 år.
  Gert Jensen