Forside Design Film og tv Foto Kunst Litteratur Lyd Oplev Rejser Scene
Hito Steyerl

Æstetisk og retsmedicinsk efterforskning til debat


Hvad laver en professor fra Retsmedicinsk Institut i en kunsthal? Han holder da oplæg om bevismateriale. For vidnesbyrdet og den seneste 3D-rekonstruktionsteknologi tilhører ikke kun politiefterforskningens sfære, men også kunstens. Det er Hito Steyerls nærmest videnskabeligt dissekerende kunstværk The Kiss, som lige nu er udstillet på kunsthallen Overgaden, et yderst prægnant eksempel på.

Under overskriften Forensisk videnskab og dødens æstetik åbner Overgaden torsdag d. 11. oktober for oplæg af professor på Retsmedicinsk Institut Niels Lynnerup, ph.d. og seniorforsker på Dansk Institut for Internationale Studier Cecilie Felicia Stokholm Banke og cand. mag. i litteraturvidenskab Mikkel Krause Frantzen. Gratis. 17.30-19.30.

Om The Kiss, som jeg anbefaler på det hedeste:
Glem alle romantiske associationer – titlen The Kiss dækker over et gådefuldt foruroligende kunstværk. Vidnefortællinger om en togkapring og bortførelse af 19 (eller måske 20?) passagerer i Borgerkrigsbosnien danner grundlag for Steyerls kunstnerisk-videnskabelige afsøgning af hændelsesforløbet. Ved hjælp af 3D-laserteknologi forsøger hun at rekonstruere situationen, men vidnesbyrdene afviger fra hinanden og selv ikke den fremmeste teknologi kan opklare mysteriet om det tyvende offer. Ofrene er aldrig fundet.

Æggende uhyggeligt.

Yderligere info på Overgadens www

Skriv en kommentar til Æstetisk og retsmedicinsk efterforskning til debat