Forside Design Film og tv Foto Kunst Litteratur Lyd Oplev Rejser Scene
Tony Matelli, Fucked (Couple), 2005 (billede fra www.aros.dk)

Tony Matelli, Fucked (Couple), 2005 (billede fra www.aros.dk)

Tony Matelli udstiller bizarre voksfigurer og rådne grøntsager på ARoS


Hvis du har været på ARoS kan du måske huske værket Fucked (Couple) fra den moderne samling – en skulptur eller installation, der forestiller et par der har fået et Steinway piano i hovedet. Det lyder mærkelig, og det er det også. Manden bag, Tony Matelli, er for øjeblikket aktuel med særudstilling A HUMAN ECHO på ARoS.

Udstillingen er ret omfangsrig og indeholder forskellige værker, der strækker sig over en lang årrække, hvorfor man får et fint indblik i Matellis karriere. Der er voksskulpturer der forestiller kød/råddent kød, planter/visne planter og grøntsager/rådne grøntsager. Der er også spejle med skrift tegnet i støv, korthuse, spillekort der brænder og meget, meget mere.

Det der gør størst indtryk på mig, er dog de vellignende voksfigurer der forestiller både mennesker og aber. Aberne er portrætteret i menneskelige situationer, for eksempel i værket Ancient Echo hvor en beruset chimpanse kaster op. Voksfigurerne er virkelig godt lavet og viser en ekstrem sans for detaljer. Samtidig viser de mennesker – og aber – i nogle meget lidt flatterende situationer og vender alting lidt på hovedet.

I A HUMAN ECHO er tingene hverken kønne eller behagelige. Til gengæld er de fascinerende, sjove og til tider lidt ulækre.

A HUMAN ECHO kan opleves på ARoS Aarhus Kunstmuseum resten af året. Du kan læse mere om udstillingen her.

Skriv en kommentar til Tony Matelli udstiller bizarre voksfigurer og rådne grøntsager på ARoS