Forside Design Film og tv Foto Kunst Litteratur Lyd Oplev Rejser Scene
620430_10151014606596304_769093878_o

Sejr for kaffen og kunsten


Nu kan du få stillet den kræsne kaffetørst og sulten efter kunst på een gang i Århus. Sigfreds Kaffebar og Lunchmoney Gallery kickstarter et spritnyt samarbejde med kuraterede kunstudstillinger i kaffebarregi; Søren Sejr og Basco5 er på plakaten med soloudstillinger og udgør startskuddet på det nye koncept for kaffe- og kunstelskere. Det århusianske galleri for ung samtidskunst – Lunchmoney Gallery – varetager nu udsmykningen af væggene på Sigfreds tre kaffebarer rundt om i byen. Med skiftende solo- og gruppeudstillinger vil kurator og indehaver af galleriet, Jacob Bjørn, i takt med Lunchmoney’s profil udvælge fremadstormende up-and-coming kunstnere og udstille dem i Sigfreds Kaffebarer.

Dørene til de kaffeglade kunstrum blev officielt slået op fredag d. 24. august, til ferniseringen af Søren Sejr’s soloudstilling på den originale Sigfreds Kaffebar i Ryesgade 28 og jeg anbefaler varmt at tage en velfortjent kaffe-kunst-pause og gå på opdagelse i malerierne, herunder et par eksempler på værker af Søren Sejr:

Søren Sejr, maleri, se fotos fra udstillingen her

Søren Sejr, maleri, se flere på den originale Sigfreds Kaffebar, Ryesgade 28, 8000 Århus C

Søren Sejr, maleri, se mere på http://sorensejr.com/blog/wordpress/

Den originale Sigfreds Kaffebar i Ryesgade 28 åbnede i 2001. Det blev hurtigt et afholdt sted at tage en hyggelig pause over en kop rygende god kaffe og er stedet, hvor man lige nu har mulighed for at opleve et udvalg af Søren Sejrs malerier. 

Den skjulte Sigfreds Kaffebar ligger i strædet mellem Guldsmedgade og Badstuegade, Guldsmedgade 20. Denne skjulte kaffeoase gemmer på rene, industrielle linjer, en særafdeling til sort kaffe og lige nu den anden soloudstilling med værker af den dansk-canadiske kunstner/illustrator Basco5.

Basco5, maleri, se fotos fra udstillingen her

Basco5, maleri, se mange flere på den skjulte Sigfreds Kaffebar, Guldsmedgade 20, 8000 Århus C

Basco5, maleri, se mere på http://www.bascofive.com/

Den hyggelige Sigfreds Kaffebar finder du i kælderen under Vangsgaards Boghus, Ryesgade 3; her kan man snappe en god bog i reolen, sætte sig til rette og hænge ud i den hyggelige bogkælder eller den sydlandske gårdhave, nyde den gode atmosfære, den gode kaffe og det største udvalg af lækkert bagværk – og netop nu en gruppeudstilling med værker af unge, spændende kunstnere, nøje udvalgt af Lunchmoney Gallery.

Værker af Line Busch og Oliver Vrancken, den hyggelige Sigfreds Kaffebar, Ryesgade 3, 8000 Århus C

Line Busch, maleri. Læs mere om Line Busch i dette indlæg http://www.kultur22.dk/2012/07/hip-to-be-square/

Oliver Vrancken originaler

Derudover rummer gruppeudstillingen værker af Dorte Naomi, Majbrit Linnebjerg, Hedof, Lints samt Thomas Bossel. Se værkerne på den hyggelige Sigfreds Kaffebar og se flere fotos fra udstillingen her.

Tilbage til den gode kaffe: Går du og gemmer på små baristadrømmerier i din mave, er Sigfreds Kaffebar stedet at starte; på Sigfreds Kaffeskole kan du nemlig snuse til faget og blive klogere på kaffe . At brygge god kaffe er et håndværk, der skal læres. Det kan ikke vrides ud af en bog, og man kan ikke gætte sig til det. Sigfreds Kaffeskole giver dig en grundig indføring i den kunst, det er at lave kaffe – både teoretisk, praktisk og gennem coaching.

Bliv meget klogere på http://www.sigfreds.dk/ og følg med i livets gang på Sigfreds Kaffebarer her.

Skriv en kommentar til Sejr for kaffen og kunsten