Forside Design Film og tv Foto Kunst Litteratur Lyd Oplev Rejser Scene
Den historiske Miniby (foto: www.tfoto.dk)

Den historiske Miniby (foto: www.tfoto.dk)

En lille by med en stor historie


I 1983 besluttede Fredericia Kommune sig for, at påbegynde beskæftigelsesprojektet Den historiske Miniby. Minibyen skulle være en kopi af Fredericia Købstad som den tog sig ud i 1849 – samme år det berømte slag “Udfaldet fra Fredericia” fandt sted.

For blot 30 kr. kan man komme over hundrede år tilbage i tiden. Tilbage til en tid hvor de lave huse i Fredericia by lå side om side i et snorlige gadenet, omkranset af et stort voldanlæg. Huse, gårde, kirker, tobakslader og volde er alle udført i målestoksforholdet 1:10. Og det er en hel særlig følelse, at gå rundt i de små gader, og se forskelligheden i de mange huse. Bygningernes detaljerigdom vidner om, at de frivillige håndværkere på seniorværkstedet ligger en ære i, at gengive bygningerne så korrekte som muligt.

Ved indgangen bliver den besøgende udstyret med et kort over 37 seværdigheder i Minibyen. Her er det anført hvilke bygninger man, den dag i dag, stadig kan se i Fredericia by. Derudover kan den besøgende altid henvende sig med spørgsmål til den omstrejfende guide, iført blå kasket.

Den historiske Miniby er dog ikke helt færdig. Der kommer nye huse til hvert år, men Minibyen er i allerhøjeste grad stadig et besøg værd. Men husk kontanter! Minibyen bestræber sig tilsyneladende på, at ramme 1800-tallets tidsånd så præcist som muligt, ved ikke at være i besiddelse af elektroniske apparater som en dankortterminal.

Læs mere om Den historiske Miniby her.

Skriv en kommentar til En lille by med en stor historie