Forside Design Film og tv Foto Kunst Litteratur Lyd Oplev Rejser Scene
Europæisk Middelalder Festival

Europæisk Middelalder Festival Horsens


Europæisk middelalder Festival i Horsens er et by arrangement, der afholdes hvert år den sidste weekend i august. I år er det den 24-25 august. Europæisk Middelalder Festival skal afspejle købstaden i Horsens i middelalderen fra ca. 1350 til middelalderens afslutning ved reformationen i 1536. Det var en tidsperiode, hvor den europæiske kultur og kunst blomstrede. Europæisk Middelalder Festival stræber efter at vise alle sider af livet i middelalderen, og det gælder både: kunst, håndværk, musik, markedsliv og daglig skik og brug.

Det er et magisk og eventyrligt arrangement, hvor man som enten publikum, bodholder, ridder eller musiker osv. er en aktiv og interagerende del af festivalen. Derfor har der altid været lagt stor vægt på autenticitet og historisk korrekthed i alle festivalens aspekter fra musik og underholdning som gøgl, teater, middelalderbryllupper, flagkastningriddershow og kampopvisning, over aktiviteter og bodernes hjemmelavede salgsvarer til klædedragter og hele den fysiske indpakning af midtbyen. Der kommer dedikerede mennesker fra hele verden til festivalen, som lever og ånder for middelalderen, og det er med til at skabe en fantastisk stemning.

Nu elsker jeg selv middelalderen, i et kunsthistorisk perspektiv er det en fantastisk periode, og slet ikke så mørk og dunkel som mange mistænker middelalderen for. Jeg har selv været til det siden jeg var helt lille hver år, og jeg skal det igen i år. Jeg vil derfor anbefale nogle af de ting jeg selv værdsætter meget ved arrangementet, som bl.a. er musikken, de forskellige værksteder og maden osv., og i det hele taget bare det at gå rundt der, og mærke stemningen og være en del af det. Smage den lækre hjemmelavede mad og gå rundt med et krus mjød i hånden. I klosterkirken kan man bl.a. høre munkekoret synge omringet af levende lys – hvilket er en fantastisk oplevelse!  Og i Vor Frelsers Kirke vil der bl.a. være gregoriansk sang. Udover det kommer der fantastiske bands, der spiller middelaldermusik fra både Danmark og  resten af verden, der spiller på forskellige scener rundt omkring i byen. Der er bl.a. Virelai og Ramashang fra Danmark. I år kommer lektor og kunsthistoriker Hans Jørgen Frederiksen fra Århus Universitet og holder foredrag om billedkunst og kirken i middelalderen, det foregår kl 11 lørdag i Vor Frelsers Kirke.

Jeg håber vi ses dér!

http://www.middelalderfestival.dk/

Skriv en kommentar til Europæisk Middelalder Festival Horsens