Forside Design Film og tv Foto Kunst Litteratur Lyd Oplev Rejser Scene
petergab2

Album cover art


Album Cover art er en negligeret kunstform i kunstverdens fokusområder, muligvis fordi det ofte bliver forbundet med at have et decideret kommercielt ærinde, men et album cover er meget mere end det, det har også en æstetisk funktion. Album coveret skal både forsøge at udtrykke det pågældende albums musik – visuelt, samtidig med at det også skal indikere noget overordnet i relation til kunstneren, dette er yderst vanskelig opgave at skulle pålægge et enkelt cover, men hvor er der mange der har mestret det til perfektion. Der er ikke noget mere lækkert end et album cover, hvor man føler det bare indfanger det hele, stemningen, musikken og kunstneren og tiden måske i ét enkelt billede.

Mine yndlings album covers er Peter Gabriels: 1, 2, 3 og 4. Forsiderne til albummet Peter Gabriel 1, Peter Gabriel 2 og Peter Gabriel 3 også kendt ved kælenavnene Rain/Car, Scratch og Melt er lavet af Peter Christopherson fra Hypgnosis, som var en britisk designer gruppe specialiseret i cover art. Gruppen bestod af Storm Thorgeson, Peter Christopherson og Aubrey Powell. De har lavet meget super fedt for forskellige rockmusikere; som f.eks. Pink Floyd, Led Zeppelin, AC/DC, Yes, The Alan Parsons Project, Genesis.

Der er så  mange fantastiske album covers derude, og jeg synes personligt, at det er super spændende at dykke ned i de forskellige baggrunde de har, historier de fortæller samt de tegn og koder der ligger i valgene der er taget, for der er ingen tvivl om at album cover art er en meget selvbevidst kunstform. Især hos en musiker som Peter Gabriel som er så kunstnerisk bevidst omkring alt hvad han laver, både i sin musik og i sit visuelle udtryk af sig selv som kunstner både på scenen såvel som på album forsiderne.

På denne side f.eks. kan I surfe lidt i album covers universet: http://rockpopgallery.com/

Skriv en kommentar til Album cover art