Forside Design Film og tv Foto Kunst Litteratur Lyd Oplev Rejser Scene
list

Listet litteratur


Hvis du fornylig tilfældigvis skulle have tænkt noget i stil med: ”Gid der fandtes en liste over de bedste bøger skrevet af flamske, kvindelige forfattere..” eller måske ”Jeg ville ønske der fandtes en oversigt over romantiske bøger, hvori et alfahan-rumvæsen møder en menneskelig heltinde”, så går dine ønsker bestemt i opfyldelse hvis du klikker ind på Goodreads Listopia-side.

Her finder man nemlig litterære lister i enhver afskygning, som fx netop ”Best Books by Female Flemish Authors” eller ”Best Alpha Male Alien Meets Human Heroine Romance” – der er med andre ord en liste for enhver litterær smag. Umiddelbart synes jeg siden er sjov netop pga. de skæve kategoriseringer, der vidner om, at en kreativ sjæl et sted derude rent faktisk leder efter bøger efter det kriterium, at de har ”Monopoly Adresses in Them”

Men der er også lister, der retter sig mod et lidt bredere publikum og som helt sikkert er god inspiration, hvis man leder efter litteratur fra et bestemt land, en bestemt periode, forfatter eller genre – så som fx ”Highlights of Russian Literature” eller ”Best Book of The Decade: 2000s”, for bare at nævne et par eksempler.

Goodreads er i øvrigt en fin side for alle bogfans – med en profil kan man lave en virtuel bogreol, kommentere og diskutere bøger og ikke mindst er det sitets brugere, der opretter og stemmer på de mange fantasifulde lister.

Hvilken titel har din favoritliste?

Skriv en kommentar til Listet litteratur