Forside Design Film og tv Foto Kunst Litteratur Lyd Oplev Rejser Scene
kaluplinzy_3a

Kalup Linzy – soapkunstner og multidiva


Kalup Linzy er en mand med mange talenter. Denne video taler for mindst ét af dem:

Som multikunstner er Kalup Linzy både skuespiller og skaber af korte, satiriske soap operas og telenovelas. Han spiller på de stereotypiske persongallearier og en tidligere ringe teknisk kunnen, som i vores tid fungerer underholdende og ironisk. Linzy spiller selv kvinde i videoen, hvilket hverken er første eller sidste gang.

Jeg opdagede selv den unikke og iøjefaldende mand på Proenza Schoulers hjemmeside, hvor han har medvirket i og portrætteret nogle af modehusets design.

Se resten af de smukke og inspirerende billeder på http://www.proenzaschouler.com/special-projects/pitti-w-n-4/portraits-by-kalup

En tilhørende humoristisk og fangende “soap-video” er produceret og skrevet af Linzy, hvor han optræder i en af de flotte kjoler fra Spring 2010 pre-collection. Andre designere som Diane von Furstenberg har også arbejdet med Linzy, og sammen blander han  leg, kunst og kreativitet nogle af modens førstedamer og mænd.

http://www.youtube.com/watch?v=wV-23os2ilQ

Linzys arbejde indbefatter kunst, sang, teater, musik og videoer og virker til tider som én stor joke. Med hans humor og elegance formår han dog at skabe sig et anerkendt navn, og han blev i 2005 kaldt “en nyfødt stjerne” af en kritiker fra New York Times, efter at have udstillet på to gallarier i New York.

Kalup Linzy byder forhåbentlig på mange flere underlige, sjove og kreative projekter, så hold øje med manden der gør livet til én stor megadiva.

 

 

Skriv en kommentar til Kalup Linzy – soapkunstner og multidiva