Forside Design Film og tv Foto Kunst Litteratur Lyd Oplev Rejser Scene
Den græske vingud Dionysos. http://freshfolk.wordpress.com/2011/09/21/dionysus/

Den græske vingud Dionysos. http://freshfolk.wordpress.com/2011/09/21/dionysus/

in vino veritas/kend din vin


I det sydeuropæiske, hvor folk ganske sandsynligt fødes med en vinranke i hånden og en vinflaske til munden, er det tydeligt at vinen spiller en langt større rolle end i Nordeuropa. Vinen indtages med inspirerende livsnydelse, på alle tider af døgnet, men er dog især en uundværlig medspiller til måltiderne (som regel fra frokost og fremefter…).

Vinen er måltidets intellektuelle del. Kødet er blot den materielle. Sådan sagde forfatteren og franskmanden Alexandre Dumas. En selvindlysende, men også øjenåbnende konstatering. For der menes ikke kun vinens effekt af, at få snakketøjet (og et påstået intellekt) til at løbe hurtigere end en hest kan rende, men også det at vinen i sig selv faktisk er måltidets mest ophøjede del. Den er kronen på værket, that which the others cannot exist without. At forholdet er gensidigt er der dog heller ingen tvivl om.

Imidlertid er det, heroppe i det kolde øl-drikkende nord, nemt at forfalde til at adskille vin og mad i måltidets planlægning, fordi det er for kompliceret at tingene skal passe sammen. Men der er hjælp at hente: http://www.foodandwinepairing.org/  er en simpel guide som hjælper dig med at kombinere måltider med en passende vin, dvs. en vin der på bedste måde fremhæver madens smag og vice versa. Man trykker på en mad- og -tilberedningstype, og får svar på hvilke vine der egner sig og hvorfor.

Derudover kan lidt drue-research også være både sjov, opklarende, og ikke mindst rejsedrømme-provokerende. Tjek fx. de danske hjemmesider: http://www.engoddrue.dk/ og http://www.merevin.dk/. Hvis man vil gå all in, kan bogen ‘Vinbogen, en verden af vin’ af Tore Scheel anbefales.

venligst lånt fra: http://www.the-perfectshape.com/tag/grapes/

 

 

Skriv en kommentar til in vino veritas/kend din vin