Forside Design Film og tv Foto Kunst Litteratur Lyd Oplev Rejser Scene
Barbara i Gongini

Barbara i Gongini


Jeg har igennem flere år været fanget af Barbara i Gonginis magiske univers, der giver mode en legende og fantasifuld effekt gennem de fler-funktionelle designs.

Barbara i Gongini blev uddannet fra Danmarks Designskole i 1996 og har lige siden arbejdet med forskellige designprojekter, hvorefter hun har modtaget flere designpriser.

Hendes kreativitet og dygtighed viser sig blandt andet i  den nye kollektion AW12 “collection 16″, der med sit mørke udtryk suger én med ind i en dyster dimension, hvor mode bliver kunst. Kollektionen emmer af styrke, androgynitet og leg, hvilket udmønter sig i de forskellige funktioner og udtryk, som flere af designsene tilbyder. Barara i Gongini skriver selv, at hun udfordrer den nordiske minimalisme og kompleksitet ved at blande dem. Personligt synes jeg, at dette opnås, da enkeltheden ved en kjole, et par bukser eller en jakke brydes af forskellige materialer så som silke, cashmere, håndlavet strik, økologisk bomuld, læder og pels-rester. De mange draperinger, lag og brydninger i kollektionen giver hvert look en dybde og rigdom.

Til sidst vil jeg give en ros på baggrund af Barbara i Gonginis omtanke for ressourcer og det spild, der også er del af modebranchen. Ved at bruge økologisk bomuld, læder fra fritgående grise og uønskede pelsrester fra pelsindustrien, tager hun et ansvar ved at benytte sig af de materialer, der både er etiske, og som har fokus på bæredygtighed.

 

Besøg Barbara i Gonginis univers på:

http://www.barbaraigongini.dk/

Se med bag scenerne:

 

 

 

Skriv en kommentar til Barbara i Gongini