Forside Design Film og tv Foto Kunst Litteratur Lyd Oplev Rejser Scene
lwlm_changiaprt_pd_6517_3_191

Det midlertidige rejserum


Lufthavne anses som regel for synonyme med banegårde, rutebilstationer, og andre samlingsteder, hvor ingen bliver længe, og alle skal et sted hen. Et anonymt rum, hvori en mængde ventetid skal passeres hurtigst muligt, i den mest komfortable stilling det nu er muligt at indtage. Men bruger man lidt tid på at tage sit venterum i skue, så er det i grunden en unik kultur og et særpræget miljø der træder en i møde. Det er fx. den næsten uundgåelige vestlige indflydelse, i form af McDonalds, starbucks m.m. Det er butikker der på falderebet indædt forsøger at sælge lokalt handicraft, tøj af landets designere, eller bare den lokale æde; i langt mindre autentisk form, og til overpris selvfølgelig. Det er steder som arkitekturmæssigt på en gang er både bund-neutrale åbne vidder, og forsøg på at fylde disse med design og kunst, som er både nationalt og internationalt, tidløst og moderne. Eller noget helt tredje, som i Singapores Changi lufthavn, hvor man har fyldt terminalerne med indendørs haver og have-vægge.

Lufthavnen er stedet der midlertidigt huser den måske mest brogede menneskemængde i verden. Det er følelsen af at stå med én fod i afrejselandet, og én fod der allerede er hjemme igen. For man kan allerede købe sit danske ugeblad. Men det er også følelsen af et ingenmandsland. Man griber sig selv i at skulle genopfriske hvor det nu lige er man befinder sig.

Hermed en opfordring til altid at se lufthavnen som en del af rejsens kulturliv. Jeg linker desuden til denne hjemmeside http://www.sleepinginairports.net/  som er glimrende når man, hvad enten frivilligt eller ej, skal bruge lang tid i lufthavnen.

 

 

 

Skriv en kommentar til Det midlertidige rejserum


Tags: