Forside Design Film og tv Foto Kunst Litteratur Lyd Oplev Rejser Scene
TORSOUllaBEchBruun

AFGANG 2012: In art we trust


[alle fotografier: pressefotos Kunsthallen Nikolaj]

Mosgrafitti, samlermani og porcelænskropsdele nedsænket i akvarielignende cylindere, som giver mindelser om medicinske præparatsamlinger. 27 dimittender fra Kunstakademiet bidrager med deres mangeartede værker på ”AFGANG 2012”.

Tag på Kunsthallen Nikolaj, og du vil ikke fortryde det

Så kort kunne anbefalingen lyde. Med de 27 afgængere og en udstilling, der peger i næsten lige så mange retninger, fortjener Kunstakademiets afgangsudstilling alligevel at få lidt flere ord med på vejen.

Lad det være sagt med det samme: ”AFGANG 2012” er ikke en udstilling, man triller hjem fra mæt og tilfreds; man bliver sulten og nysgerrig efter, hvad de unge kunstnere mere har at byde på. Udstillingen rummer farvestrålende malerier, absurde film, fotografi, orgelkoncert på lak-lp og skulpturelle installationer. Særligt de tredimensionelle værker tiltrak min opmærksomhed, men her et par nedslag i både 2- og 3D-favoritter:

Vand et værk
Johannes Trägardh Jensen undersøger fænomenet overflade; det sted, hvor én ting grænser op til en anden. I det todelte værk Overflade på inderside og Overflade på yderside har han dyrket mos på inder- og ydersiden af én af Nikolaj Kirkes mure. Man må vande det med en forstøver. Nyt perspektiv på mosbegroede bygninger.

Johannes Trägård Jensen, “Overflade på yderside”, pressefoto Kunsthallen Nikolaj

Knæk koden
I et overdimensioneret chatol udstiller Mette Moeslund Broberg en overvældende samling avisudklip, der ved første øjekast synes uoverskuelig. Men samtidig pirrende. Hvad er det mon udklippene har tilfælles? (Se foto nedenfor)

Mette Moeslund Broberg, “SkabELSE”, pressefoto Kunsthallen Nikolaj

Kropsdele i formaldehyd
…i en dunkel kælder i et medicinsk laboratorium, var min umiddelbare association. På den stemningsmættede, uhyre smukke måde. Ulla Bech-Bruuns tre porcelænsskulpturer i hver deres plexiglastank lyser rent og hvidt i et mørklagt rum. (Thumbnail-fotoet)

 

Tag på Kunsthallen Nikolaj, og du vil ikke fortryde det.

AFGANG 2012 vises frem til 5. august.
Tjek Kunsthallen Nikolaj  for en oversigt over events, der knytter sig til udstillingen
.

 

Skriv en kommentar til AFGANG 2012: In art we trust