Forside Design Film og tv Foto Kunst Litteratur Lyd Oplev Rejser Scene
Spot-breasted-Thornbird-cuestadelobispa_8532

Tornfuglens serie


Da denne mini-serie rullede over tv-skærmene for første gang, i 1983, var der ikke et sæde tørt blandt verdens kvinder. Din mor, og sandsynligvis din mormor med, sukkede dybt over Richard Chamberlain, og hans fortolkning af Ralph de Bricassart; Præsten som bare ikke kan formå at give hele sit hjerte (og sin krop) til gud. Og over hans modpart, fristeren Meggie.

I en påskeferie hvor det ligefrem truer med frostvejr, er løsningen måske at kreere sin helt egen zuluboks med en selvvalgt serie. Her skal det handle om Tornfuglene.

Det drejer sig om intet mindre end en familiesaga, og du får god tid til at lære det omspændende person-galleri at kende. Vi følger familien Cleary, som i 1920’erne må flytte fra New Zealand til Australien for at passe en tantes ranch. Livet er barskt og arbejdet hårdt, trods succes på farmen. Her midt blandt cowboys og køer går familiens eneste pige, Meggie, og længes efter en mening med livet. Bedre bliver det ikke da hun kaster sin kærlighed på familiens omrejsende præst Ralph. Og kærligheden er gengældt! Men Ralph har givet et løfte til gud, og det vil han ikke bryde for noget… Som man nok kan regne ud, bliver det dog alligevel svært at holde, og mens Ralph tænker for og imod går årene, verden udvikler sig, og meget hænder vore karakterer.

Indrømmet; Du synes næppe at de Bricassart, og hans luder/madonna Meggie er indbegrebet af hot i dag, men bare vent, du kan sagtens gå hen og falde for historien alligevel. Hvis ikke helt, så kan du altid side og klukke for dig selv over det ofte (komisk) overdrevne skuespil, eller over Meggies evindelige 80’er frisure (som stædigt sidder der over de ca. 40-50 år serien dækker).

Og noget godt må serien have gjort, for den var i sin tid nomineret til bl.a. 4 golden globes, og den rangerer med flotte 7.8 hos kolossen indenfor film- og serie anmeldelser; IMDB.

Serien kan fås for en billig penge på diverse online-shops, kan lejes som favorit hos blockbuster, eller på lovefilm.dk.

 

 

 

Skriv en kommentar til Tornfuglens serie