Forside Design Film og tv Foto Kunst Litteratur Lyd Oplev Rejser Scene
kunsten

’Synes godt om’ på Kunsten


Kunsten i Aalborg har ladet sig inspirere af Facebooks ’synes godt om’ funktion, og har overført princippet til personlige anbefalinger af deres kunstværker. Dem der synes om kunsten, er forskellige kendte mennesker – primært lokale kendisser. Det de synes om, er forskellige værker i Kunstens faste samling, så der er ikke tale om en egentlig særudstilling, men om særlig fokus på udvalgte værker i den faste udstilling.

Idéen er efter min mening rigtig god. Man har fået forskellige mennesker til, at fortælle hvorfor de synes særligt godt om et bestemt værk og hvad det betyder for dem. Det handler altså om den personlige oplevelse af kunsten frem for ekspertviden, hvorfor alle kan være med. Der er en del forskellige kendte mennesker og kunstværker at vælge imellem, så der skulle også være noget for enhver smag.

I praksis består ’Synes godt om’ af en app som man kan downloade til sin iPhone, iPad eller iPod touch. Hvis man som mig ikke ejer nogle af delene, kan man låne en iPod touch på museet. Ved de udvalgte værker kan man se hvem der synes godt om værket, og hvordan man skal få adgang til en lydfil. Hver anbefaling tager cirka to minutter, hvilket er meget tilpas da man ikke når at kede sig.

Efter min menning er der to ulemper ved den alternative audioguide. Som ved alle andre audioguides går du rundt med høretelefoner på og taler derfor ikke med andre. Det er altså ikke en særlig social oplevelse og egner sig bedst til dem der – som mig – gerne går på museum alene. Den anden ulempe er den tekniske del. Jeg havde forholdsvis nemt ved at gennemskue systemet, og eneste problem for mig var, at jeg nogle gange mistede internetforbindelsen og så virkede det ikke. Jeg måtte dog hjælpe et par ældre damer, der tydeligt havde problemer med den tekniske del af det.

Alt i alt synes jeg faktisk rigtig godt om ’Synes godt om’. Det er en anderledes måde at sætte fokus på den faste samling, og det handler ikke om at vide en hel masse om kunst, men om de personlige oplevelser kunsten kan give. Du kan læse mere om projektet på Kunstens hjemmeside eller på deres facebookside (hvor billedet er lånt fra).

Skriv en kommentar til ’Synes godt om’ på Kunsten