Forside Design Film og tv Foto Kunst Litteratur Lyd Oplev Rejser Scene
big

NDT2 – Smuk, humoristisk og rørende ballet


Nederlands Dans Theater2 er en nutidig, smuk og moderne danseguppe, der torsdag den 8 marts imponerede hele salen i Sadler’s Wells i London med deres styrke, humor og ynde.

Gruppen, der turnerer i hele verden, blev dannet i 1978 for dansere mellem 17 og 23 år. NDT2 giver de unge dansere rum til at blomstre samt mulighed for, at upcoming koreografer kan udvikle deres talenter. Hver især er danserne centrale med plads til personlige udtryk trods gruppens helhed. Danserne udvælges nøje og selvom mit øje for ballet ikke er særlig udviklet, kunne deres dygtighed og præcision med lethed spottes fra første række.

“Gods and Dogs” hed første del af dansen, et smukt, rørende og minimalistisk stykke koreografi af Jiri Kylián, der udfordre og undersøger grænserne mellem fornuft og vanvid.

http://www.youtube.com/watch?v=ZaQqa8FDSU4

Sidste del kaldet “Cacti” skabt af den 26årige Alexander Ekman, som selv har danset med NDT2, er en fantastisk humoristisk og modig fremstilling fyldt med sarkasme, selvironi og ikke mindst kaktusser, som titlen fordre. Ikke et smil og grin blev holdt tilbage under denne enestående dans.

http://www.youtube.com/watch?v=BhIPTGxTCPk

Sjældent har jeg været så optaget af en scene som på denne aften, og skulle jeg en anden gang få mulighed for at gense NDT2, ville jeg på stedet springe til. Har man den mindste smule glæde ved ballet, eller forundres man over ballettens ynde, kan jeg garantere, at man inden de første 5 minutter er stor stor fan!

 

 

 

Skriv en kommentar til NDT2 – Smuk, humoristisk og rørende ballet