Forside Design Film og tv Foto Kunst Litteratur Lyd Oplev Rejser Scene
untitled

Kan arkitektur redde verden?


Ifølge den japanske arkitekt Keiichiro Sako, ja.

Keiichiro Sako har med sit nye projekt ”Sky Villages” forsøgt, at finde en løsning på sidste års voldsomme tsunami i Japan. Løsningen går i al sin enkelhed ud på, som titlen beskriver, at lave en by i skyerne. De små byer kommer til at ligge godt 20 meter over resten af landskabets overflade for derved, at sikre byerne mod lignede naturkatastrofer. Byerne vil kunne rumme op til 500 huse, så helt små byer er der heller ikke tale om.

Keiichiro Sako er en af Japans fremmeste arkitekter, som i sit formsprog minder meget om danske Bjarke Ingels. Han har dog en plan om at redde japanerne fra naturkatastrofer og ligger stor vægt på, at der skal være mulighed for, at kunne bo alle steder i Japan. Dette skyldes at den japanske regering har valgt at forbyde folk, at bo nogen steder i landet, som i fremtiden vil være i risikozone for, at blive ramt af endnu en tsunami. Selvom idéen lyder forholdsvis dyr, så mener Keiichiro Sako ikke, at det ville være dyrere end hvis regeringen skulle til, at lave nye bjergområder for at få plads til alle japanerne. Derudover menes byerne at kunne holde i over 200 år.

 

 

Skriv en kommentar til Kan arkitektur redde verden?