Forside Design Film og tv Foto Kunst Litteratur Lyd Oplev Rejser Scene
Påskeliljer

Inspiration til aktiviteter i påskeferien


Hvis du er så heldig at have påskeferie og mangler idéer til hvad du kan give dig til, kommer her et par bud baseret på mine planer for højtiden.

Hvis du befinder dig i Midtjylland, er udstyret med en bil og har lyst til at kigge på noget kunst der er til salg, kan du kigge forbi hos Midtjyllands Kunst Center i Bryrup. De har for tiden en stor påskeudstilling, der blandt andet byder på rabatter, konkurrencer og arbejdende kunstnere. Kunsten er generelt en smule for farvestrålende til min smag, men hvis du mangler noget kulør til dine vægge, skal der nok være noget at komme efter. Hvis du ikke bliver fristet af kunsten er der nogle dejlige gåture i nærheden, så natur og kultur kan sagtens kombineres i Bryrup.

Hvis du befinder dig lidt længere sydpå, har Trapholt i Kolding en udstilling om Finn Juhl i forbindelse med hans 100 års jubilæum. Den kan du også se resten af 2012, men personligt håber jeg at få tid i påsken, da jeg elsker Finn Juhl og i den grad glæder mig til at se udstillingen. Mens du er Kolding kan du også slå vejen forbi Koldinghus, der har en særudstilling om PH-lampen. Og hvis der er mere tid og energi tilbage har Galleri Pagter i Kolding en udstilling med værker af keramiker Dorte Heide og tekstildesigner Lisbet Friis.

I Aarhus kan du på ARoS både kaste dig over Tony Oursler og nyophængningen af den modernistiske samling. Du kan også besøge Aarhus Kunstbygning, der for tiden viser påskeudstillingen KP12, gruppeudstillingen Spring 12 samt udstillingen Solo12.

Bortset fra museumsbesøg kan påsken jo også bruges på at læse en god bog. Jeg er for tiden i gang med Hanne Vibeke Holst’s Undskyldningen, som jeg er virkelig positivt overrasket over. Bogen følger to historier – en der foregår i nutiden og en der starter under anden verdenskrig – og er frygtelig svær at lægge fra sig, så den skal nok blive læst i en fart.

Ellers er jeg vild med Roddy Doyle og tænker at bøgerne ’Kvinden der gik ind i døre’ og ’Paula Spencer’ fortjener en genlæsning. Serien handler om kvinden Paula Spencer, om hustruvold og om hvordan man kommer ovenpå igen. Også Roddy Doyles serie om Henry Smart; ’En stjerne ved navn Henry’, ’Oh, Play That Thing!’ og ’De dødes republik’, er virkelig god og skal jeg vist snart have læst igen. Serien handler om den irske frihedskæmper Henry Smart og følger ham fra barndom til alderdom. Den første og den sidste bog er klart de bedste, så man skal ikke lade sig afskrække af to’eren der ikke helt holder niveauet.

God påske :)

Skriv en kommentar til Inspiration til aktiviteter i påskeferien