Forside Design Film og tv Foto Kunst Litteratur Lyd Oplev Rejser Scene
Paintopia

Paintopia – det kan stadig nåes!


Er du i Århus eller omegn  kan du lige nå at komme ned på havnen i Århus og se udstillingen/auktionen: PAINTOPIA. Århus har fået besøg af nogle af mural art og graffitikunstens helt store navne. 15 kunstnere fra 5 lande har i en gammel bygning på havnen dekoreret et 3000 m2 stort rum indvendigt fra gulv til loft med væg-malerier. Sideløbende opsættes en udstilling af kunstnernes flytbare værker. Man kan byde på disse værker, der er på auktion hos Lauritz.com fra d. 30. marts – 12. april. Ud over bygningen på havnen maler kunstnerne også facader andre steder i byen. Gavlen på Bazar Vest vil i løbet af uge 13 blive udsmykket af nogle af de deltagende kunstnere.

Udstillingen varer kun fra d. 30 marts til d. 4 april i  industribygningen, Mindet 6, 1. sal på Aarhus Havn – så det kan stadig lige nåes! Derefter er de flytbare værker hos Lauritz.com Aarhus.

Kunstnerne  er: fra Sydafrika: Faith47 og DALeast, fra New York de to grafittipionerer: Duro og James Top, fra Tyskland ECB og Loomit, fra Sverige Ikaroz og Puppet , fra Danmark Clean, Bates, Storm, Tweb76, Anders Reventlov Larsen, SwetOne og Bill Bach.

Baggrunden for projektet har været at titlen Paintopia skal henvise til den virkelighed som gadekunstneren ofte oplever; ønsket om at kunne male frit på gaden og i det offentlige rum og længslen efter at få respons på sine værker. Et ønske, der ofte kolliderer  med samfundets delvise kriminalisering af denne kunstform på den ene side og galleriers og museers institutionalisering og blåstempling, men ligeledes en indeburing af kunsten på den anden side.

Her kan I læse mere om udstillingen og auktionen: http://www.lauritz.com/Article/Article.aspx?article=6496&ArticleGroupId=10&LanguageId=1

Skriv en kommentar til Paintopia – det kan stadig nåes!