Forside Design Film og tv Foto Kunst Litteratur Lyd Oplev Rejser Scene
46280998

Vejle som arkitektonisk legeplads


Vejle vil på landkortet – finhvalerne bliver ikke ved med at strande i fjorden. Derfor kæmper Vejle lige nu for, at blive kendt for sin megen flotte og spændende arkitektur. Det har været en helt bevist strategi, at nye bygninger skulle tage sig godt ud og skabe omtale.

Senest er Kirk-koncernen, folkene bag Lego, begyndt på et nyt spændende projekt ved havnekajen, tegnet af den dansk/islandske kunstner og arkitekt Olafur Eliasson. Selve projektet er et produkt af en tankegang hvor man tænker kunst og arkitektur sammen – måden hvorpå man drager nytte af vandet og omgivelserne omkring sig er enestående og meget kunstneriske.

Se en lille præsentation her

Af andre spændende projekter kan nævnes ”Bølgen” tegnet af Henning Larsen Architects, som bl.a. vandt prisen for årets boligbyggeri i kategorien ”Multiple Occupancy” hos LEAF samt den prestigefulde Civic Trust Award. Bølgen ligger ligeledes ned til havnen og er med til, at skabe et samlet indtryk af Vejle som arkitektonisk hovedstad set fra Vejlefjordbroen.

Herunder er der et lille udpluk af andre arkitektoniske projekter i Vejle

”Fem Søstre” tegnet af Arkitema

”Den hvide facet” af Arkitema/Westergaard Arkitekter

”Den grønne smaragd” af Friis & Moltke

Vejle Kunstmuseum arrangerer i øvrigt byvandringer til mulige interesserede

Se mere på deres hjemmeside.

Skriv en kommentar til Vejle som arkitektonisk legeplads