Forside Design Film og tv Foto Kunst Litteratur Lyd Oplev Rejser Scene
Ensor_-_LÉtonnement_du_masque_Wouse_copy

Jorn <<< Ensor


I 2014 har Asger Jorn 100 års jubilæum og i den anledning planlægger Museum Jorn i Silkeborg en række udstillinger fra 2012 og frem. Udstillingerne vil på forskellig vis præsentere og hylde Asger Jorn som den internationale maler og kreative tænker, der for alvor satte Danmark på den moderne kunsts verdenskort.

I jorn <<< ensor udstillingen, der åbnede d. 3 marts og slutter d. 5 juni har Museum Jorn valgt at vise en af Asger Jorns store kunstneriske inspirationskilder James Ensor i sammenhæng med nogle udvalgte relevante værker af Asger Jorn.

Museum Jorn vil igennem sammenstillingen af Jorn og den belgiske maler James Ensors værker give et indblik i, hvad de mener er nogle væsentlige forudsætninger for udviklingen af Jorns kreative proces og kunstneriske udtryk. I Jorns værker findes en række motiviske og formmæssige referencer til Ensor, og man kan ligeledes finde en lighed i de to kunstneres maleriske sensibilitet og udtryk. Det groteske, ironiske, tvetydige og enestående binder Jorn og Ensor sammen på tværs af både generationer og kunstneriske perioder.

James Ensor levede fra 1860 – 1949 og boede og arbejdede i sin fødeby Oostende i Belgien, hvor han tog udgangspunkt i livet omkring ham. Med inspiration i byens karneval er masker og skeletter centrale motiver i de poetiske og groteske billeder. Ensor var med hans formsprog en forløber for surrealismen og ekspressionismen i det 20 århundrede.

Her kan I læse mere om udstillingen: http://www.museumjorn.dk/da/jornensor.asp

Skriv en kommentar til Jorn <<< Ensor