Forside Design Film og tv Foto Kunst Litteratur Lyd Oplev Rejser Scene
vk

Hvad angår krimier…


… er jeg aldrig rigtig kommet med på vognen. Jeg hører til den sjældne race, der ikke fik læst Stieg Larsson-trilogien, mens alle snakkede om den – og stadig ikke har fået den læst. Selvom jeg elsker Tv-krimier, har jeg til gode at læse min første krimi. Ikke af modvilje mod en populær genre, men bare fordi der hele tiden lige har været noget andet jeg skulle læse. Nu har jeg imidlertid fundet bøgerne, der skal udvide min genrehorisont.

Volker Kutscher var indtil for få dage siden et ukendt navn for mig. På litteratursiden.dk stødte jeg på en anmeldelse af hans roman Den stumme død, der for nylig er udkommet på dansk.  Da jeg jo endnu ikke har læst bogen er min viden begrænset, men nysgerrigheden er vækket- og således kommer jeg jo her heller ikke til at røbe for meget:

Krimien udspiller sig i Berlin i 1930’erne, hvor en stumfilmsskuespillerinde findes død, – en død skuespillerinde bliver til flere, og hovedpersonen kommissær Rath står overfor en kuriøs mordgåde. Forfatteren, Volker Kutscher, har læst historie og integrerer historiske deltaljer i sine bøger, hvorfor Den stumme død ikke blot er en krimi, men også en bog om de sociale og politiske brydninger i Weimarrepublikkens Tyskland.

Det bedste af det hele er, at Den stumme død faktisk er en efterfølger til Den våde fisk, hvor kommissær Rath også er hovedpersonen. Handlingen i Den våde fisk udspiller sig nogle år forud for Den stumme død – i slutningen af 1920’ernes Berlin. Jeg krydser fingre for, at disse bøger ikke blot bliver en forårslæseoplevelse, men også starten på en krimibegejstring – i så fald åbner der sig jo en helt ny verden for mig!

I øvrigt kan jeg varmt anbefale at kigge forbi www.litteratursiden.dk – der også har et virkelig godt nyhedsbrev.

Skriv en kommentar til Hvad angår krimier…