Forside Design Film og tv Foto Kunst Litteratur Lyd Oplev Rejser Scene
Godsbanen

Godsbanen i Århus


Århus får et helt nyt produktionscenter for scenekunst, billedkunst og litteratur i den gamle godsbanegård i Århus som åbner den 30 marts kl 13. 15 – det bliver en festdag! Der vil være taler, åbne værksteder, dans, performance, installationer, litteratur, overraskelser, fotoudstilling, Aarhus Folkekøkken, teaterpremiere, dans, filmpremierer og meget mere.

Godsbanen er centralt placereret i forhold til flere af byens mere markante kulturinstitutioner, hvilket betyder, at godsbanebygningerne er et ideelt sted for dette måske nye kulturelle midtpunkt. I kraft af det nye stedets fokus på produktionen af kunst er der tale om en ny type kulturcenter, der forhåbentligt vil forbedre betingelserne for kunstproduktionen i fremover og på den måde give hele kulturlivet i byen et tiltrængt løft.

Produktioncentret vil være samlet omkring de tre kunstarter: scenekunst, billedkunst og litteratur. En af de overordnede målsætninger har været at få skabt nogle rammer, som stimulerer det tværkunstneriske og tværfaglige samarbejde. Det vil derfor også være et tværkulturelt hus. Som et resultat af dette kan man håbe på , at der vil ske helt nye forgreninger inden for kunstproduktionen. Dette vil bringe Århus front, når det kommer til produktionen af banebrydende kunst, der ligeledes repræsenterer sin tid.

Du kan læse meget mere om Godsbanen på deres hjemmeside:

http://www.godsbanen.dk/

Skriv en kommentar til Godsbanen i Århus