Forside Design Film og tv Foto Kunst Litteratur Lyd Oplev Rejser Scene
Choir of Young Believers

Choir of Young Believers: ‘Rhine Gold’


Succesen

3½ år er gået siden bandet Choir of Young Believers, anført af den dansk-græske sanger og guitarist Jannis Noya Makrigiannis, slap deres debut og store gennembrudsplade ”This is for the white in your eyes”. Bandet fangede på det album vintermørkets stemninger og bød på en række tindrende smukke og følsomme sange.  COYB følger nu op på succesen med et anderledes udadvendt og solbeskinnet album, som matcher det kommende forår.

En Bandindsats

‘Rhine Gold’, som pladen er kommet til at hedde, er ifølge frontmanden selv mere en bandindsats, hvor den første var centraliseret omkring ham og en række gæstemusikere. Det er stadig Jannis, som er den primære sangskriver, men sangene har fået liv i bandfællesskabet og producerne i kontrolrummet. Dette lader sig mærke på en række udforskende og eksperimenterende kompositioner, som når vidt omkring, men alle er forankret i Jannis Noya Makrigiannis’ på en gang skrøbelige og stærke vokal. Der er langt fra den korte, ukompliceret singleforløber ”Patricia’s Thirst” til det 10 minutter lange miniopus ”Paralyzed”, men optimismen og eventyrlysten er fælles for alle sangene, hvilket opfordrer lytteren til at høre pladen som et samlet værk, frem for en række løsrevne sange.

I en ny retning

For lyttere bekendt med COYB’s univers, vil man måske blive overrasket over den mere fremdrevne og eksperimenterende vej som bandet har taget, men som album åbner ’Rhine Gold’ sig op og indfrier fuldt forventningerne fra den første udgivelse, og føles som en naturlig progression i bandets lyd. Byd forårssolstrålerne velkommen med dette album, som allerede nu må siges at være et bud på det bedste danske i 2012.

Skriv en kommentar til Choir of Young Believers: ‘Rhine Gold’

1 kommentar

  1. Please excuse me. I am endeavouring to find a way to contact Jannis Noya Makrigiannis. Specifically, I seek a definitive lyric for “Hollow Talk” as versions on the Internet vary.