Forside Design Film og tv Foto Kunst Litteratur Lyd Oplev Rejser Scene
oursler

Ansigt til Ansigt på ARoS


Forestil dig at en dukke råber af dig. En dukke med en livløs krop, men et ansigt som et rigtig menneske, et menneske du kender under navnet David Bowie. Så råber han af dig og fortæller dig at det du gør er forkert. Det lyder måske lidt underligt, men det er det også.

Amerikanske Tony Oursler er lige nu aktuel på ARoS Aarhus Kunstmuseum med udstillingen Face to Face. Som navnet hentyder til, er omdrejningspunktet ansigter; hvor meget eller hvor lidt skal der til for at vi opfatter noget som et ansigt? Hvad kan ansigtet udtrykke? Er ansigtet det der definerer et menneske?

Tony Ourslers ansigter har det tilfælles, at de er videoprojektioner, men bortset fra det er de meget forskellige. De er både søde og sjove, men de er også mystiske og lidt uhyggelige. Oursler leger med videomediet og eksperimenter med både størrelser og materialer, så selvom der er tale om mange videoinstallationer bliver det på ingen måde ensformigt.

Face to Face er virkelig en oplevelse og kan klart anbefales.

Udstillingen på ARoS er stor! Og da flere af værkerne kræver at du står og kigger på dem i lidt tid, er det en god idé at afsætte rigelig tid. Flere af værkerne taler til dig i helt bogstavelig forstand, så hvis du gerne vil kunne høre hvad de siger, at det også en fordel at forsøge at komme mens der ikke er alt for mange andre mennesker.

Face to Face udstilles på ARoS Aarhus Kunstmuseum indtil den 29. Juli 2012.

Skriv en kommentar til Ansigt til Ansigt på ARoS