Forside Design Film og tv Foto Kunst Litteratur Lyd Oplev Rejser Scene
Peter Lassen og Marco Evarissti

Reoler iscenesat som kunstværker


Vi kender alle sammen Montanas klassiske kvadratiske reolsystem – men er det kunst? Mit umiddelbare svar ville nok være nej, men efter at have set udstillingen AS ABOVE SO BELOW må svaret vist alligevel være ja.

AS ABOVE SO BELOW er et samarbejde mellem Montanas grundlægger Peter Lassen og kunstneren Marco Evaristti (ham med guldfiskene i blenderen og de rødmalede isbjerge). Fokus er på designprocessen og der udstilles derfor alt fra de første skitser, over modeller, til det endelige produkt i forskellige farver og varianter.

Det klassiske reolsystem iscenesættes som kunstværker og efter min mening virker det – reolerne ændrer udtryk når de ikke står i hjørnet hos møbelhandlerne eller hænger på væggene hjemme hos ens forældre. Små og store kan tilmed få lov til at lege med og på reoler i forskellige størrelser, og på den måde bliver de faktisk til interaktive værker.

Udstillingen vises på det fine Utzon Center på havnen i Aalborg. Der er kun denne ene udstilling for tiden, men til gengæld kan du på billetten få adgang til Kunsten samme dag. Den forklarende tekst til udstillingen er stort set ikke-eksisterende, så jeg vil mene at det vil være en fordel at sætte sig en smule ind i hvem de to herrer er, inden man begiver sig af sted.

Udstillingen kan ses i Utzon Center i Aalborg til og med den 9. april 2012.

Skriv en kommentar til Reoler iscenesat som kunstværker