Forside Design Film og tv Foto Kunst Litteratur Lyd Oplev Rejser Scene
Nic Plowman

Nic Plowman


For ikke længe siden faldt jeg over kunstneren Nic Plowman, og jeg må indrømme at jeg har forelsket mig hovedkulds i hans kunst. Hans værker er så kraftfulde og emotionelle, at jeg får hjertebanken når jeg betragter dem. Plowmans imponerende visuelle udtryk kommer både til udtryk i hans håndværksmæssige dygtighed, som f.eks. de ret realistiske portrætteringer, der gør værkerne meget nærværende, men også i værkernes kompositionelle opbygning; de dele i værket som afbilder flest følelser står tydeligt og klart frem, mens andre områder er mere forvrængede, men stadig genkendelige i deres figuration.  Der eksisterer derfor et tydeligt sammenspil mellem subjektet og det omkringliggende samt detaljerne og tomrummet i værkerne. Plowmans kunst får ligeledes tankerne til at lede hen på Francis Bacons sceniske malerier.

Nic Plowman er født med en hjertelidelse og er siden blevet opereret en del gange. Liv (skønhed) og død (mørke) er derfor et tema i mange af hans værker. I serien, der hedder: The Subject of Death, som har taget mig med storm er dødeligheden det gennemgående tema. Og som han selv siger: “The most personal work is often the most universal.”

http://www.nicplowman.com/

 

 

Skriv en kommentar til Nic Plowman