Forside Design Film og tv Foto Kunst Litteratur Lyd Oplev Rejser Scene
tumblr_laelhm6xwf1qzec1no1_500

Davids skatkammer


Den islamiske verden er ikke andet end krig og kaos.

Denne påstand kan være let at nikke genkendende til i disse tider, men den kommer til kort hvis man slår et smut forbi Davids Samling i centrum af København.

Her, godt gemt i en sidegade til Gothersgade, i sikker afstand til strøgets ståhej, træder man ind ad porten til en gammel herskabsbolig og finder snart sig selv i en sanselig blanding af dels 300 års dansk interiør, og endnu bedre; af mellemøstens mystiske kultur-skatte. Personligt hentet til Danmark af Christian Ludvig David (1878-1960), en travl jurist og ivrig kunstsamler, som lod de eksotiske kunststykker indrette i sit eget hjem, i Kronprinsessegade i København.

Som i en opstigning til paradis er museet bygget op omkring en stor trappe i midten, ad hvilken man går op igennem forskellige tidsaldres danske stuer, og bl.a. også en asiatisk samling, for til sidst at ende på loftet. Her er belysningen mere dunkel, intet dagslys slipper ind til de skrøbelige dokumenter, farverige mosaikker, enestående smukke våben og smykker, og andre pragtstykker af islamisk oprindelse. Nogle ting helt op til 1200 år gamle, andre fra forrige århundrede.

Med et materialegreb som med tiden er kommet til at række fra Indiens jungler til Spaniens Alhambra, fortælles en tusind og én nat historie om grusomme fyrster, kærlighed, drager, krigere, men også mere generelt, om en kultur af æstetiske farveeksplosioner og sansemættet skønhed.

Når du trænger til en kontrast til Danmarks lidt mere ensfarvede historiske efterladenskaber og til vinterkulden, så tag ind i Kronprinsessegade og find porten overfor Kongens Have. Det er godt og ganske gratis.

Davids samling, Kronprinsessegade 30-32, åbent tirsdag og fredag 13-17, onsdag 10-21, torsdag 10-17, lørdag og søndag 11-17, mandag lukket

http://www.davidmus.dk/

Skriv en kommentar til Davids skatkammer