Forside Design Film og tv Foto Kunst Litteratur Lyd Oplev Rejser Scene
Anders Ruwald, Danmark-USA

The matchbox show


Friends and Fire-Mates; mere end 160 fascinerende miniatureværker fra hele verden. Nina Hole; Danmarks Gran Old Lady indenfor keramik har inviteret keramikere fra hendes verdensomspændende netværk til at fejre hendes 70års fødselsdag ved at sende et lillebitte kunstværk i en tændstikæske fra deres eget land. Denne omfangsrige fødselsdagsgave har resulteret i en spændende udstilling- som jeg bestemt ikke vil gå glip af! Udstillingen repræsenterer mange, vidt forskellige keramikere på én gang og  favner derfor bredt stilmæssigt! Ovenfor ses den tændstikæske som Anders Ruwald har bidraget med; han er topaktuel lige nu med udstillingen You will see i det spritnye galleri Copenhagen Ceramics. Læs mere om Friends and Fire-Mates her eller i artiklen Jeg er ikke pyroman, jeg er keramiker, hvor Nina Hole fortæller om projektet.

Nina Hole´s hjemmeside er i høj grad et besøg værd, her kan man bl.a. se videoer af de kæmpemæssige brændingsskulpturer som Nina Hole er kendt for at opføre rundt omkring i verden. Man kan også følge Nina Hole på Facebook.

Udstillingen Friends and Fire-Mates har fernisering i morgen, søndag d. 15/01 kl. 15 (se invitation nederst i dette indlæg) og vises frem til den 08/04 2012 på Grimmerhus, Danmarks Keramikmuseum, hvor udstillingen Network 2011 kører sideløbende indtil 09/04 2012. Network 2011 er absolut anbefalelsesværdig; dette er en international udstilling med værker af unge talenter, der i løbet af 2011 har arbejdet på Guldagergaard- Danmarks internationale center for keramik. Se også http://www.facebook.com/guldagergaard.

Her er et smugkig ind i den herlige globale, keramiske mikro-makroverden:

Nina Hole, Danmark

Akio Takamori, Japan/USA

Matt Raw, England

Steen Lykke Madsen, Danmark

Richard Notkin, USA

Claus Domine Hansen, Danmark

Sissel Grøtter, Norge

Jindra Vikova, Tjekkiet

Richard Saaby, Danmark

Kelly A. Schnorr, USA

Et stort tillykke herfra til Nina Hole med den runde fødselsdag og den helt særlige udstilling, som hylder både hende og keramikken med manér!

 

Skriv en kommentar til The matchbox show