Forside Design Film og tv Foto Kunst Litteratur Lyd Oplev Rejser Scene
Calame

Ingrid Calame


Ingrid Calame er en amerikansk kunstner, der arbejder på en uhyre interessant måde. Hun bruger et materiale, der minder om bagepapir pga. dets gennemsigtighed, som hun placerer på gader og veje i f.eks. New York, Los Angeles og Las Vegas. Hun omridser derefter alle plamager og pletter, grafitti og andet fra gaden, hvorpå hun har placeret papiret. Derefter skærer hun formerne, som alt skidtet m.m. fra gader og veje har dannet, ud og arrangerer dem i det hun kalder konstellationer. Hun skaber derefter en endelig tegning af mønsteret for derefter at overføre dét på en aluminiums plade som en undertegning for det endelige maleri. Så hvad der ved første øjekast kan minde stilmæssigt om Jackson Pollock, er tværtimod en metode til at kontrollere former og udfald i modsætning til et mere indre personligt udtryk.

 

 

Skriv en kommentar til Ingrid Calame