Forside Design Film og tv Foto Kunst Litteratur Lyd Oplev Rejser Scene
anke-domaske-milk-clothes-7

Fra mælk til runway


Bomuld, silke, uld, velour, polyester osv er alle typer, som tøj fremstilles af. Den tyske designer Anke Domaske har imidlertid fundet en mere alternativ måde at fremstille stof på.

Anke Domaske bruger nemlig mælk. Hun har skabt en tøjkollektion bestående af mælk samt andre fibre, hvor mælken reduceres til protein, hvorefter det omformes til tråde, der bliver til stof. Enkelt. Resultatet er et silkelingende produkt, der både kan vaskes og tilmed har gavnlige effekter, da mælkeproteiner i stoffet er både temperatur- og blodcirkulationsregulerende.

Ideen med at lave stof af mælk, har været forsøgt siden 1930’erne, men Domaske har taget skridtet videre og har i sinde at skabe en komplet kollektion af økologisk overskydende mælk. Flere designere har nu øje på Domaske og hendes innovative “Qmilch”, som hun kalder stoffet.

Hold øje med Anke Domaske og andre designere, der forhåbentlig kaster sig ud i disse forsøg på at skabe nye metoder til bæredygtigt design!

Skriv en kommentar til Fra mælk til runway